diumenge, 19 d’octubre de 2008

Conill i pollastre al forn

Una recepta boníssima i molt simple de fer.

Ingredients (per 4 persones):
  • 1/2 pollastre tallat a trossets (amb os)
  • 1/2 conill tallat a trossets (amb os)
  • 4 salsitxes
  • oli gust suau
  • sal
  • pebre
  • farigola
  • romaní
  • vi blanc o cava
Procediment:

Es posa oli en una safata pel forn, de tal manera que cubreixi tota la superfície. Es sala i es posa pebre al pollastre i al conill. Es posa el pollastre, el conill i les salsitxes tallades a trossos per sobre sense que quedin trossos uns sobre els altres.



S'afegeix mig got de cava o vi blanc per sobre i es posen les herbes.



Es posa al forn a 180ºC dalt i baix durant 30 min. I llest per menjar.


dimarts, 14 d’octubre de 2008

Pasta picant amb tomàquet

Aquesta recepta la va fer la meva mare, que encara que digui que ella no cuina i que ja ens ha ensenyat tot el que necessitem per cuinar i que ara ens deixa el torn a nosaltres, de tant en tant també fa coses molt bones. Posaria una foto seva, però no es va deixar fer-la i les que tinc a l'ordinador són una mica antigues, així que haurà de fer una altra recepta per poder posar una foto seva.

Bé, prou rollos i comencem la recepta, que sinó se'm fa etern això d'actualitzar.

Ingredients (per 4 persones):
  • 500g de pasta
  • 2 tomàquets d'amanir
  • una mica d'oli
  • 3 grans d'all
  • 100 g de formatge parmesà ratllat (pot ser qualsevol formatge, el que més us agradi)
  • 1 o 2 bitxos (segons com us agradi de picant)
Procediment:

Es bull la pasta fins que estigui al punt (això va a gustos). Mentrestant es talla el tomàquet a trossets petits.



Es dóna un cop al alls perquè es trenquin i deixin anar la seva aroma.



Es posa oli a una paella amb els grans d'all i el bitxo.



Quan els alls estan cuits es treu l'oli del foc i es retira l'all i el bitxo. S'escorre la pasta i s'hi afegeix l'oli i el tomàquet.



Es serveix i es tira formatge ratllat pel damunt. I a menjar!!!


Ous al plàstic

Aquesta recepta està treta d'un llibre que es diu "Dinars de tàper. Trucs i receptes per menjar bé a la feina" d'Ada Perellada. Un llibre molt útil per a aquells que no podeu anar a dinar a casa i heu de dinar cada dia a la feina o a la uni amb un tàper portat de casa.

Aquesta recepta la vaig fer un dia que per fi la Carla es decideix a venir a patinar un dimarts a la nit, però ja sabeu com és el Murphy i va i es posa a ploure... quina mala sort. Arreglem el plan i venen la Carla i la Natàlia a sopar a casa, així que toca fer algo ràpid i bo.



Aquí les teniu esperant a que es faci el sopar. A vere si torno a aconseguir que un dimarts vingui a patinar (serà difícil).

Ingredients (per 1 ou):
  • paper film
  • 1 ou
  • sal
  • oli
  • 1 tall de pernil salat
  • Una mica de formatge emmental ratllat
  • mig tomàquet
  • i tot allò que us vingui de gust afegir (carbassó, ceba, pastanaga rallada, altres formatges...)
Procediment:

Es plastifica un got amb paper film per dins de la següent manera:



S'hi tira un rajolí d'oli i posteriorment l'ou i una mica de sal per sobre.



Es posen la resta d'ingredients tallats a trossets deixant el formatge per l'últim. Es tanca el farcellet i amb un altre tros de paper film (o amb un cordillet) es lliga el farcell per a que no surti l'ou ni els altres ingredients.



Es posa un pot al foc amb aigua i quan bull s'hi tira l'ou deixant el cordillet cap a fora per poder-lo pescar quan estigui cuit.



Es deixa al foc entre 5 i 10 minuts segons si el volem poc fet o molt fet. Es treu de l'aigua i es talla el plàstic intentant que no es trenqui l'ou. I ja es pot servir.



En el meu cas vaig deixar poca estona l'ou i així el rovell queda poc fet i es pot sucar pa... mmmm!!!


Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?