dimarts, 23 de desembre de 2008

salses fondue IV: sofregit amb ou i sofregit picant

Ingredients:
  • 4 cebes de figueres mitjanes
  • 2 pots de tomàquet triturat
  • oli
  • sal
  • una mica de sucre
  • 3 ous durs
  • tabasco al gust
Procediment:

Es piquen les cebes i es posen en una paella amb oli calent a foc baix. Es va remenant perquè no s'enganxi.

Quan estigui daurada s'afegeix el tomàquet triturat, una mica de sal i una mica de sucre. Es deixa a foc baix fins que s'espessi, cal anar remenant de tant en tant pk no s'enganxi.
Mentres tant es tallen els ous durs a trossets petits



La salsa es divideix en dues parts. A una se li afegeixen els ous a trossets i es remena.

A l'altre s'afegeix tabasco al gust.

salses fondue III: salsa rosa amb curry

Tercera i encara no s'acaba.

Ingredients:
  • Una mica de maionesa (pot ser casolana, però jo vaig fer servir la de pot)
  • Una mica de ketchup
  • Una raig de ginebra
  • Una mica de curry
  • Una mica de sal
Ja veieu que les quantitats és una mica a ull i depen dels vostres gustos.

Procediment:

Es barreja la maionesa i el ketchup amb una forquilla fins que es desfacin els grumolls.



S'afegeixen la resta d'ingredients al gust i es barreja. No us passeu amb la ginebra, sinó serà un combinat rosa i no una salsa rosa!



Doncs ja està, a la nevera i es serveix fred.

salses fondue II: salsa de roquefort

La segona salsa i anem al gra.

Ingredients:
  • 100 g de roquefort (o formatge blau)
  • uns quants ml de llet
  • sal
  • 25 g de mantega
  • maizena (opcional)
Procediment:

Es posa en una paella la mantega a foc baix fins que es desfaci i s'hi afegeix el formatge a trossets.





Quan el formatge està completament desfet s'hi va afegint llet al gust fins que quedi l'espessor desitjada.



En cas que quedi massa líquid s'hi pot afegir una mica de maizena prèviament diluïda amb llet freda (penseu que al refredar-se s'espessa la salsa).

I ja està, ho deixem refredar i a la nevera.



Convé escalfar-la una mica al microones o al foc abans de servir-la.

Salsa Fondue I: salsa de iogurt amb herbetes

Dissabte passat, com ja és tradició des de l'any passat, vam fer una fondue. Però no una fondue qualsevol, sinó una macro fondue de formatge, de carn i de postre de xocolata...mmmm. Més que res per anar entrenant l'estómac per aquestes èpoques de Nadal.

Bé començaré per explicar les salses que vaig fer per a la fondue de carn, que és el que porta més feina. Així que si voleu fer la fondue, com diu un llibre de receptes d'on he tret la recepta, ORGANITZAR-SE ÉS TRIUNFAR, per tant a llevar-se d'hora i fer les salses al matí, ja que es conserven a la nevera, i feina feta no fa destorb.

Ingredients:
  • 1 iogurt natural
  • suc de mitja llimona
  • oli
  • sal
  • herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga, pebre... i tot el que tingueu per casa... bé tot no...)
Procediment:

Degut a la facilitat del plat i sobretot a que feia 1000 salses i altres coses a la vegada, no hi ha un pas a pas, però crec que igualment l'explicació serà prou clara.

Es posa el iogurt en un bol, havent-li tret el sèrum.

Amb l'ajut d'una forquilla es bat fins que no quedin grumolls i s'afegeixen la resta d'ingredients.

Es barreja tot i a la nevera fins a l'hora de la fondue.

Se serveix fred.

Aquí està la salseta, cap secret, però molt bo.





Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?