dimecres, 30 de desembre de 2009

Minipizzetes de rúcula, parmesà y pinyons

Següent aperitiu de Sant Esteve del llibre d'aperitius, ja en queden pocs.

Ingredients:
  • Una massa de pizza
  • 50 ml de tomàquet triturat
  • Una mica d'orenga
  • 175 g de rúcula
  • 100 g de parmesà
  • 2 cullerades de pinyons
  • Un mica d'oli d'oliva
  • Una mica de vinagre balsàmic de mòdena
  • Sal i pebre
Procediments:



S'escalfa el forn a 200ºC. S'estén la massa de pizza i es talla en cercles d'entre 4 i 6 cm de diàmetre amb l'ajut d'un got o un motlle rodó. S'unten les pizzetes amb tomàquet i s'afegeix la sal i l'orenga.




Es posen al forn (dalt i baix) durant 20 minuts (jo ho vaig posar 15 minuts per tenir-les cuites i les vaig escalfar durant 5 minuts abans de servir).




Es renten les fulles de rúcula, s'assequen i es tallen a trossos grans. S'amaneixen amb oli i vinagre i es barreja amb compte. Es dauren els pinyons en una paella anti adherent sense oli. Es talla el parmesà a virutes finetes. Es treuen les pizzes del forn i s'hi afegeix la rúcula, els pinyons i el parmesà. Se serveixen immediatament.




Bon profit!

Pinxos d'olivada amb mató i tomàquet

Més aperitius de Sant Esteve.

Ingredients:
  • 1 pot d'olivada
  • pa de motlle sense crosta
  • 3 tomàquets molt madurs
  • 200 g de mató (o ricotta)
  • sal gruixuda
  • pebre molt
Procediment:


Es tallen les llesques de pa de motlle per la meitat. Es torren les llesques a la torradora o al forn. S'escalden els tomàquets i es pelen, es treuen les llavors i es tallen els tomàquets a trossets petits. S'unta el pa amb l'olivada. S'afegeix una mica de mató amb l'ajuda de una cullereta.


 
S'hi afegeixen uns trossets de tomàquet a sobre. S'afegeix sal i pebre per sobre.



Bon profit!

Pinxo de pera i cabrales


Una altra recepta del llibre nou d'aperitius que vam fer per Sant Esteve.

Ingredients:
  • 1 barra de pa estreta
  • 100 g de cabrales (o formatge blau)
  • 3 peres
Procediments:

Es talla la barra de pa a llesques. Es pelen les peres i es tallen a làmines molt fines. S'unten les llesques amb cabrales i es posen al forn o al microones fins que es desfaci el formatge.



 Es posa un tros de pera a sobre cada una de les llesques de pa i es serveix immediatament.
 


Bon profit!

dimarts, 29 de desembre de 2009

Tartaletes de ceba caramelitzada amb foie

Un altre dels aperitius que vam fer per Sant Esteve, aquest el vaig treure del blog El cafè de nit en una entrada amb molts aperitius interessants.

Ingredients:
Procediment:
Es talla la pasta brisa a circunferències amb l'ajuda d'un got. Es cubreixen motllos de tartaleta amb la pasta brisa i es couen amb un paper de plata a sobre durant 10 minuts a 200ºC i 3 minuts només a dalt i sense el paper de plata (clica aquí per veure més detalls).

S'escalfa la crema caramelitzada i s'omplen les tartaletes.



Es talla el foie a làmines fines i es posa per sobre de la ceba caramelitzada.



Es serveix tebi.



    diumenge, 27 de desembre de 2009

    Tartaletes d'espinacs amb formatge de cabra fresc

    Per nadal em van regalar un llibre d'aperitius (o mariconadetes com diu el meu germà), que a mi m'encanta fer i ja el vaig utilitzar pel dia de Sant Esteve fent diferents receptes que us posaré a partir d'avui.


    El primer dels aperitius és com una quiche d'espinacs amb formatge de cabra.

    Ingredients:

    • 500 g de massa quebrada o brisa (és molt fàcil de fer, però si us fa mandra en venen al supermercat)
    • 500 g d'espinacs frescos (jo els vaig fer servir congelats i va quedar molt bé)
    • 250 g de formatge de cabra fresc
    • 3 cullerades de nata líquida especial cuina
    • 2 ous
    • sal i pebre molt
    Procediment:

    S'escalfa el forn a 200ºC.

    S'estén la massa quebrada al marbre i amb l'ajuda d'un got o un motlle rodó es tallen circunferències d'uns 10 cm de diàmetre.




    Es posen en un motlle i es cobreixen amb paper de plata i es posen 10 minuts al forn a 200ºC a dalt i baix i després es treu el paper de plata i es couen 3 minuts per dalt només (a mi se'm van passar els 3 minuts i es van cremar una mica).




    Es couen els espinacs durant 5 minuts i s'escorren els espinacs i es treu tota l'aigua apretant amb una forquilla. En un plat es barregen la nata líquida i el formatge de cabra. S'hi afegeixen els espinacs, la sal i el pebre.




    S'omplen les tartaletes amb la barreja i es posen al forn a 200ºC durant 25 minuts aproximadament.

    Es serveix tebi, però es pot coure i després reescalfar al forn durant 5 minuts just abans de servir.




    Bon profit!

    dissabte, 26 de desembre de 2009

    Massa Brisa o Quebrada

    Ja fa un temps que no actualitzo, però avui us porto una recepta de la massa per fer la quiche lorraine o altres tartaletes. Jo pensava que era una massa molt difícil, però avui, dia de Sant Esteve, volia fer unes tartaletes d'espinacs i no tenia massa brisa, així que he decidit fer-la i realment és molt fàcil.

    Ingredients:
    • 225 g de farina
    • 100 g de mantega
    • 8 cullerades d'aigua freda
    • sal
    Procediment:


    Es tamisa la farina i la sal amb l'ajuda d'un colador en un bol.



    S'hi afegeix la mantega a temperatura ambient tallada a trossets i es va amassant fins a tenir com engrunes de pa.



    Es va afegint l'aigua freda a poc a poc remenant amb una espatula metàlica fins a obtenir grumolls gruixuts.



    Es fa una bola i s'embolica amb un drap i es posa a la nevera durant mínim 30 minuts.



    S'estén al marbre amb l'ajuda del corró i sense afegir-hi farina, i es fa servir per fer quiche o tartaletes, la massa es cou abans de farcir-la, es recobreix un motlle i es posa a sobre alguna cosa que pesi per tal que no pugi la massa (per exemple uns llegums secs, o paper d'al·lumini ben apretat amb la massa). Jo les vaig fer servir per fer tartaletes d'espinacs que publicaré més tard.



    Bon profit!

    Potser també t'interessa:

    Related Posts with Thumbnails

    Què t'ha semblat aquest post?