dilluns, 26 d’abril de 2010

Pintxo de formatge de cabra i bacó


Fàcil, ràpid i boníssim.

Ingredients (per 12 pintxos):
  • 4 llesques de pa de motlle
  • 12 trossos de rulo de cabra (jo he utilitzat del petit per a que no embafi tant)
  • 12 llesques de bacó
  • oli, sal i pebre
Procediment:
Es tallen rodonetes de pa d'una mida aproximada a la del rulo de cabra i es torren.


S'afegeix sal i pebre al tros de rotllo de cabra i s'embolica amb el bacó.


Es cou a la planxa pels 2 cantons i es posa a sobre de la llesca de pa torrada.



Es serveix i es menja calent. La pinta no és molt bona, però el gust és espectacular.

diumenge, 25 d’abril de 2010

Sopa refrescant de maduixes amb granissat de iogurt

Recepta de la Mireia Carbó del seu llibre la Cuina que no amoïna. Com totes les seves receptes és fàcil i molt molt bona.
Ingredients:
Per la sopa:
  • 500 g de maduixes
  • 1 llimona
  • 1 taronja
  • 4 cullerades de sucre o de mel (jo vaig posar 2 de sucre i 2 de mel)
Pel granissat:
  • 2 iogurts naturals
  • 100 mL d'aigua
  • 50 g de sucre 
Procediment:
Començarem pel granissat ja que ha d'estar entre 6 i 8 hores al congelador per a que es congeli.

Per fer el granissat:
Es barreja l'aigua amb el sucre. S'afegeix l'aigua amb sucre als iogurts i es bat manualment.

 
Es posa al congelador, i un cop congelat es treu i es rasca amb una forquilla o cullera per obtenir el granissat.


Es guarda al congelador fins a l'hora de servir.


Per fer la sopa de maduixes:
Es renten i tallen les maduixes. Es baten amb el batedor elèctric juntament amb el suc de llimona, el suc de taronja i el sucre i/o mel.


Si et molesten les llavors de la maduixa es cola amb un colador xinès.


Es guarda a la nevera fins a l'hora de servir (jo ho vaig fer el dia abans). Es serveix en un plat o una copa amb una mica de sopa i a sobre el granissat. Per guarnir es pot posar un tros de kiwi o de menta.


I a menjar!

dissabte, 24 d’abril de 2010

Sacher 2

Benvinguts de nou! Sóc un desastre, no tinc temps de res i per tant el blog el tinc molt abandonat, però m'he fet un propòsit de dedicar un dia a la setmana a fer almenys una actualització del blog cada setmana, sinó us cansareu de la crema de gambes a les 3 textures.

Bé, aprofitant que va ser el meu aniversari, vaig fer uns pastissos, els mateixos que l'any passat, ja que me'ls reclamaven, un pastís ràpid de poma i una sacher. El de poma el vaig fer igual, però la sacher vaig introduir algunes variacions:
  1. Doble dosis de xocolata (era tard i em vaig equivocar llegint la recepta)
  2. Almívar per amorosir el pastís un cop tallat
  3. Glaça de xocolata més professional i semblant a la de la Gemma
Així la recepta queda de la manera següent (jo vaig posar el doble d'ingredients):

Ingredients: 
pel pastís:
  • 200 g de xocolata negra postres
  • 35 g de mantega
  • 3 ous
  • 75 g de sucre
  • 80 g de farina
  • una mica de llet
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • Melmelada (aquest cop vaig utilitzar-ne de gerds)
  • Almívar (es prepara amb la mateixa quantitat d'aigua que de sucre i es posa a foc baix fins que queda un líquid dens i transparent)
  • Unes quantes maduixetes per guarnir
Per la glaça:
  • 66 g d’aigua mineral
  • 480 g de sucre
  • 320 g de nata per muntar
  • 150 g de xocolata negra postres (en teoria són 100 g de cacau pur, però no en tenia)
  • 5 fulles de gelatina
Procediment:
Aquest pastís es comença per la glaça, ja que ha de reposar un mínim de 6 hores a la nevera.

Glaça:
Es posa la gelatina a hidratar en aigua freda.


Es posa  a bullir l'aigua amb la crema de llet i el sucre i un cop bulli es treu del foc.


S'hi afegeix la xocolata tallada a trossets i un cop desfeta s'hi afegeix la gelatina hidratada. En cas de que quedin grumolls, es passa el turmix a velocitat lenta.

 
Es cola la glaça (jo em vaig oblidar de fer-ho i va quedar bé igualment) i es deixa a la nevera durant 6h mínim.

Pastís:
Es desfà la xocolata amb una mica de llet al microones. S'hi afegeix la mantega i es remena. A part es barregen els rovells d'ou amb el sucre i s'afegeix la xocolata desfeta, la farina i el llevat. Es munten les clares a punt de neu i es barreja tot. Es posa la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i es posa al forn ja calent a 185º dalt i baix, durant 30-45 minuts (fins que punxem i surti el punxó net). (si ho vols veure amb més detall fes clic AQUÍ)

Es deixa refredar el pastís i es talla per la meitat (o si ha pujat molt es fan 3 talls). Es prepara el almívar i s'unten les dues cares del pastís per on s'ha tallat i finalment s'unta amb melmelada.


Es posen les dues parts del pastís una sobre l'altre. Es treu la glaça de la nevera i s'escalfa al microones a baixa potència fins a uns 40ºC (si no tens termòmetre, pots tocar-ho i ho has de notar una mica calent però sense que cremi, nosaltres estem a 37ºC). Es posa el pastís sobre la reixa del forn i a sota un plat o un recipient on puguem recollir la xocolata. Es tira la glaça per sobre del pastís intentant que el cobreixi tot, i sense escampar-ho amb cap utensili, ja que sinó quedaran les marques.



Es tallen les maduixes al gust i es guarneix el pastís. Aprofitant que vaig celebrar el meu aniversari el dia de Sant Jordi, hi vaig posar quatre barres vermelles.


Aquí es veuen els 2 pastissos que vaig fer per celebrar el meu 26è aniversari.

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?