diumenge, 16 de gener del 2011

Apfelstrudel amb coulis de fruites del bosc

Primer de tot volia agraïr a tots els que em visiteu, ja que fa poc que he aconseguit la meravellosa xifra de 10.000 visites, pensava que mai hi arribaria, però aquí està. Per això vull posar aquesta recepta que també tenia pendent des de fa molt de temps i que em feia una mica de respecte, però un cop t’hi poses és bastant fàcil. Bé prou de rollos i comencem amb aquesta recepta típica d’Àustria i el sud d’Alemania.
Ingredients:
  • 8 pomes
  • 250 g de sucre moreno
  • uns quants pinyons (al gust) també poden ser nous
  • unes prunes sense pinyol
  • 4 làmines de massa philo
  • mantega clarificada (desfeta deixada refredar i fent servir només la part groga, el greix pròpiament dit i descartar la lactosa)
  • 2 cullerades de mantega (sense clarificar)
  • canyella
  • sucre mòlt
  • una mica de rom
Pel coulis:
  • 250g de fruites del bosc (en venen de congelades)
  • 250g de sucre
Procediment:
Es tallen les prunes a trossos petits i es posen en remull amb una mica de rom (mínim 30 minuts).
Imatge 1431
Es pelen les pomes i es tallen a trossos no molt petits.
Imatge 1432
Es posa la mantega sense clarificar en una paella i quan està calenta s’hi afegeix la poma i es daura una mica. S’hi afegeix també el sucre moreno, les panses, els pinyons i la canyella. Es deixa coure fins que la poma estigui tova i marroneta, però sense que es desfaci.
Imatge 1434
Es preprara la pasta philo pintant amb mantega clarificada entre capa i capa fins a tenir un gruix de 4 capes.
Imatge 1435
S’omple la massa philo amb la poma (que no estigui molt calenta) i es tanca fent com un caneló gegant.
Imatge 1442
Es torna a pintar amb mantega clarificada per sobre i es posa al forn a 180ºC durant 10 minuts i 2 minuts més a gratinar. Un cop fora del forn es deixa refredar i s’hi tira una mica de sucre mòlt per damunt.
Imatge 1444
Per fer el coulis es posen les fruites amb el sucre a foc lent fins que estigui una mica espès, però sense passar-se (que traiem una cullerada i quan estigui tèbia posem els dits i surti un filet entre ells).Imatge 1429
Un cop fet, es cola i ja tenim el coulis.
Imatge 1447
Per servir posem un tros de aplfelstrudel amb una mica de coulis per sobre i ja podem degustar aquest postre tan bo.
Imatge 1451 
BON PROFIT!

dimarts, 4 de gener del 2011

Ous estrellats a la meva manera

Ingredients:

  • 2 patates mitjanes
  • 2 ous
  • sal
  • pebre vermell (picant o no segons gustos)
  • 25g de foie
  • sal
  • oli
  • pa per sucar

Procediment:

Es bullen les patates fins que estiguin toves, es pelen i es tallen a làmines no molt fines (mig dit).

Imatge 1514

Es posa una paella al foc amb oli i que és ben calent s’hi afegeixen les patates i es dauren pels dos cantons.

Imatge 1518

Un cop daurades es treuen del foc i es dipositen a la base d’un plat pla. S’hi afegeix la sal, el pebre vermell i una punteta de foie a cada patata.

Imatge 1519

Amb el mateix oli ben calent, es fan els ous ferrats amb una mica de sal per sobre i evitant que es coguin massa, ja que sinó no es podran sucar. Es serveixen els ous a sobre de les patates.

Imatge 1535

Es serveix i ja es pot menjar tot sucant-hi pa.

Imatge 1541

Pastís de porros i gambes

Ingredients:

  • 3 porros
  • 300 g de gambes congelades
  • 200 g de formatge per untar
  • 4 làmines de pasta filo
  • 75 g de mantega clarificada
  • oli
  • sal
  • pebre

Procediment:

Es tallen els porros a trossets petits i es sofregeixen fins que quedin una mica daurats.

Imatge 1504

S’hi afegeixen les gambes tallades a trossets i es sofregeixen durant 5 minuts. Es salpebra el preparat i s’hi afegeix el formatge per untar i s’homogeneïtza bé.

Imatge 1507

Es clarifica la mantega. Per fer-ho cal desfer la mantega i deixar-la refredar. Un cop freda es formarà a dalt una capa de color blanc (la lactosa) que s’ha d’eliminar ja que al forn es cremaria. Ens quedarem amb la part groga que és pròpiament el greix de la mantega.

S’agafa una de les làmines de filo i es pinta amb la mantega clarificada amb l’ajuda d’un pinzell.Imatge 1506

S’afegeix una altra làmina de filo a sobre i es torna a pintar. Es repeteix el procés fins a tenir 4 làmines de filo. S’hi afegeix el preparat al mig i de forma allargada.

Imatge 1508

S’enrotlla i es pleguen les puntes. Es pinta amb oli per fora i es cou 15 minuts a 180ºC (fins que quedi daurat per sobre).

Imatge 1511

Es talla i ja es pot servir i menjar.

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?