Ingredients:
Per l'arròs:
- 250 g d'arròs de sushi (o normal)
- 2 cullerades de vinagre d'arròs (o normal)
- 1 culleradeta de sucre
- mitja culleradeta de sal
- Alga nori
- pastanaga
- carbassó
- 1 truita de 2 ous
- palets de cranc
- salmó congelat (o fresc i congelat mínim 24h a -20ºC per prevenir la parasitosis per anisakis)
- alvocat
- formatge burgos
- cogombre
- sèsam
- i tot el que se t'acudeixi posar-li a dins
- salsa de soja
- wasabi (pasta de rabe picant)
- bol gran amb aigua per mullar-te les mans
- ganivet que talli molt
- drap per netejar el ganivet
- makisu (estoreta de bambú) --> Cal forrar-la amb paper film, així no s'embruta i es pot reutilitzar les vegades que es vulgui.
Pel que fa a ingredients crec que ja està. Hi ha coses que m'han costat de trobar, però finalment les he trobat en una gran superfície a l'apartat de menjars d'altres països (no vull fer propaganda i menys de una gran superfície, així que busqueu-ho i si no ho trobeu m'envieu un mail i us diré on ho he trobat). Venen un kit de sushi on et ve el makisu, l'arròs, el wasabi, la salsa de soja, les algues nori, el vinagre i els palets japonesos per menjar (és car però va bé compar-ho una vegada, així tens l'estoreta, la resta de vegades es poden comprar els ingredients per separat).
Procediment:
Per fer l'arròs; si és arròs de sushi ja ve amb instruccions. Si és arròs normal els passos a seguir són els següents:
- Es renta l'arròs amb aigua varies vegades fins que l'aigua que surt no sigui blanca, així traiem el midó que porta l'arròs. És molt important no tocar l'arròs amb les mans, s'ha de posar l'arròs en una olla, afegir aigua i moure la cassola sense tocar l'arròs i treure l'aigua. És un pas una mica pesat, però és important.
- Deixar l'arròs en remull entre 6 i 10 hores (òptim 8 hores)
- Treure l'aigua i afegir el mateix volum d'aigua que d'arròs.
- Posar l'olla al foc amb el foc alt i destapada fins que bulli
- Baixar el foc i tapar l'olla i deixar durant 11 minuts. (exactes)
- Queda un arròs sense aigua i no s'ha d'escòrrer ni netejar amb aigua.
- S'ha de deixar refredar a temperatura ambient, si tenim alguna superfície on posar-lo estès es refredarà millor, i ens podem ajudar d'un ventall per a refredar-lo.
- Un cop s'ha refredat es prepara el vinagre. Per cada 250g d'arròs posarem 2 cullerades de vinagre d'arròs, una culleradeta de sucre i mitja culleradeta de sal i ho remenem fins que es disolgui.
- Afegim el vinagre a l'arròs i remenem fins que quedi repartit per tot l'arròs.
Ara anem a preparar els rotlles de sushi (makisushi), els normals (alga per fora arròs per dins):
- Es tallen totes les verdures, el formatge, el peix i la truita a tires
- Es posa una làmina d'alga a sobre de l'estoreta de bambú i s'hi posa una capa d'arròs de mig centímetre a sobre (ATENCIÓ: cada cop que agafem arròs cal mullar-se les mans dins del bol amb aigua).
- S'omplen 2/3 parts de l'alga de la mateixa manera, fent que quedi recte pels costats.
- A dins s'hi afegeix el que vulgueu (en aquest cas salmó)
- S'enrotlla i s'apreta bé (no us passeu perquè sortirà l'arròs pels costats, ho dic per experiència).
- Es talla amb un ganivet molt afilat i en 8 trossos iguals (la millor manera és tallar-lo per la meitat, i per la meitat i per la meitat). Recorda de mullar el ganivet entre tall i tall)
Es poden fer del que se us acudeixi, en el meu cas n'he fet de:
- pastanaga, truita i cranc
- pepino i truita
- salmó
- alvocat, cranc, truita i formatge burgos
- Enlloc d'una alga sencera se'n fa servir mitja i s'omple tota d'arròs
- Es tira per sobre una mica de sèsam
- Es gira i s'hi afegeix el que volgueu a dins
- S'enrotlla com els altres, però és més complicat, ja que no té l'alga per fora per subjectar
- Es fa amb mitja alga també, i s'omple tota d'arròs i es reserva.
- Es tenen làmines molt fines d'alvocat (molt important que siguin fines, sinó es desfarà el sushi).
- Es posa una capa d'alvocat de la mateixa mida que l'alga i s'hi posa l'alga i l'arròs al damunt, de tal manera que l'alga quedi a dalt.
- I a dins com sempre el que volgueu.
Imaginació al poder!!!
Per fer la salsa posem un bol petit (que hi capiga el tros de sushi i una mica més gran) salsa de soja i un punteta de wasabi (sense passar-se ja que pica molt, si voleu ja n'afegireu més després) i es barreja bé fins que es disolgui el wasabi.
11 comentaris:
oolee com t'ho has currat, va ser superdivertit i molt mes facil del q sembla fer sushi!! bonissima la idea! ara, la càmera ben lluny la proxima vegada ehhh!!! visca la salsa de soja! muaaaks petit chef!
Ostres, quin sushi més bo, té una pinta espectacular! M'animaré a fer-ne...
Així m'agrada, has fet el pas i pas i em sembla fantàstic!!!!
Era bo, no? he vist que tothom ho mengava amb moltes ganes.
Petons
Estàs feta una crack Martoneta, quina bona pinta que tenia, eh?realment. Res que envejar-li als restaurants japos.
Per cert és l'hora de dinar i m'has fet venir ganes de menjar sushi i no puc, snifff.
Segueix així "petit-chef" i ens tindràs allà cada dia a sopar, jeje ;)!!
Martuyuvskys! Que bueno que estaba el sushi! mham!!! Muy divertido tu workshop japo! Ahora yo diria que es más facil hacer sushi, que comerlo...:P Y onde esta la recepta de la famosa salsa d aguacate? Besitos!
el anonim soy yo... :)
Juer, molt bé...ho intentaré fer..
Felicitats per el blog!!
Saludos,
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Que tiemblen los japos!! Les ha salido una competencia feroz en esto del sushi. Chica, que bien te ha quedado y que rico se ve todo.
un salugo
Hola Marta!!! Gracias por visitar mi blog!!
yo te enlazo ya mismito para ver todo lo que tienes por aquí, de momento este sushi me ha dejado de piedra, me encanta!!!
Ahora lo que más me costará es la traducción, al final acabo hablando catalá jaja
Muchísimas gracias guapa.. te sigo de cerca ;D
Hola Marta,el sushi te ha quedado genial..menuda pinta..tus amigos se han puesto las botas,ehh!!jejej,tiene una pinta estupenda,besitos
hola, investigadora pringada :)
molt instructiu i alliçonador aquest post per fer sushi. la veritat és que a mi m'encanta (sobretot el de les boletes d'arròs amb peix cru a sobre i una punta de wasabi, que ara no recordo com se diu) però no n'he fet mai. el dia que ho provi, vindré a consultar aquí com coure l'arròs i fer tot el procés.
Publica un comentari a l'entrada