diumenge, 2 de febrer de 2014

Escudella de casa

Diu la dita al febrer, abriga't bé, i això em fa pensar que la mare ha fet escudella, que és un plat ben energètic per entrar en calor. Aquí us deixo una recepta dels clàssics de la mare.

Ingredients:

  • 100 g de mongetes seques
  • 150 g cigrons secs
  • 1 os de vedella que tingui tendrum (del genoll)
  • 1 os salat de porc
  • 1 trosset de butifarra negra de l'estreta (sense lactosa)
  • 1 tros d'api
  • 1 fulla de col
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 patata vermella petita
  • 150 g d'arròs
  • 150 g fideus del núm. 4


Preparació:

Es posen les mongetes i els cigrons en remull durant unes 4 hores.


DSC03843
Es tallen les verdures en juliana. Es posen les verdures, les llegums i els ossos a l'olla i s'hi afegeixen aproximadament 2,5 litres d'aigua.

DSC03844

Es deixar bullir a foc mitjà durant 1 hora.

DSC03855

Ara toca bullir la pasta. Recomano que apartem els ossos per tal de que la pasta bulli més fàcilment. Hi tirem primer l'arròs, remenem i deixem que bullin uns 8 o 9 minuts, afegim els fideus i la butifarra tallada a trossets petits, i que bulli uns 9 minuts més. A l'ultim moment afegim els ossos per tal de que no estiguin freds. 

DSC03859

I ja tenim un plat ben reconfortant per quan fa molt fred.

DSC03860

I tot sense lactosa ;)
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?