dilluns, 21 de febrer de 2011

Bunyols farcits de crema

Ja sé que són bunyols de Quaresma, però encara que no estiguem a Quaresma m’ha vingut de gust fer-los. Aquests bunyols no haguessin estat possibles sense l’ajuda de la Juana fent de co-xef, que encara que digui que no sap cuinar ho va portar molt bé. Un bon entrenament per a tornar al gimnás després d’unes quantes setmanes de repòs obligat.

Prou rollo i comencem amb la recepta:

Ingredients:

Per la crema pastissera (FONT: llepadits):

  • 500mL de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 100g de sucre
  • 40g de maizena
  • 1 branca de canyella
  • Pell de mitja llimona
  • Pell de mitja taronja
  • 1/4 de beina de vainilla

Per als bunyols (FONT: Mireia Carbó):

  • 125mL de llet
  • 75g de farina
  • 60g de mantega
  • 3 ous mitjans
  • una mica de sal

Procediment:

Farem primer la crema per tal de tenir temps que es refredi una mica.

S’escalfa la llet (excepte 1/4 de got que el reservem) amb el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja, la canyella i la vainilla.

Imatge 089

Quan bulli, es treu del foc i es deixa refredar una mica. Es cola la llet per treure les pells i canyella.

Es barreja la llet que hem reservat al principi amb la maizena, i un cop disolta, s’hi afegeixen els rovells. S’afegeix a la llet ja tèbia i es torna a posar al foc.

Imatge 115 

No es para de remenar fins que torni a bullir que es treu del foc. Deixarem que refredi per a farcir els bunyols.

Imatge 117

Ara comencem a preparar la massa pels bunyols.

Es barreja la llet amb la mantega i la mica de sal en un pot i es posa al foc fins que bulli la llet i es desfaci la mantega.

Imatge 097

Amb el pot al foc, es va tirant la farina a poc a poc i es va remenant, fins que tinguem una bola de massa que es separa de les parets del pot.

Imatge 100 

Imatge 106

Es treu del foc i s'hi tiren els ous (d'un en un i remenant).

Imatge 111

Imatge 112 

Ara ja esta llesta la massa. Es fan boletes de massa amb l’ajuda de dues culleres i es van fregint en oli molt calent (millor posar-ho en un cassó), si hi ha prou oli es giren sols quan estan cuits.

Imatge 135

Quan estan daurats es treuen del foc i se’ls tira sucre per sobre. Es farceixen de crema amb l’ajuda d’una xeringa, o una màniga pastissera.

Imatge 137

I ara ja es poden menjar. Un bon aperitiu després d’haver fet exercici, ja que la finestra metabòlica està oberta i assimilem millor els nutrients.

BON PROFIT!

Imatge 145

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?