dissabte, 12 de febrer de 2011

Rosquilles de l’àvia de la Núria

Ahir tornant de la feina se’ns va acudir fer rosquilles amb la recepta de l’àvia de la Núria (amiga i companya de pis), així que ens vam passar la tarda de divendres a la cuina. Ja se sap que les receptes de les àvies no queden mai igual, però tot i així van quedar boníssimes.
Ingredients:
  • 1/2 got d’oli de gust suau
  • 2 ous grans
  • 1/2 vas de sucre
  • 1/2 vas de llet
  • 1 sobre de llevat
  • 2 taronges (només la pell)
  • 650g de farina (aproximadament)
  • una mica de matafaluga o anís
  • oli de gust suau per fregir
  • canyella
  • sucre blanc per ensucrar les rosquilles
Procediment:
Es posa mig got d’oli a la paella amb la pell d’una taronja i uns grans d’anís per aromatitzar-lo. Es deixa uns 20 minuts a foc suau.
Imatge 004
Es baten les clares a punt de neu amb una mica de sal.
Imatge 010
Un cop l’oli està aromatitat es cola i es deixa atemperar.
Imatge 013
Es barreja el sucre, els rovells, la pell ratllada d’una taronja i l’oli aromatitzat. S’afegeixen les clares a punt de neu i es barreja molt a poc a poc per no desfer el punt de neu. Es va afegint la farina a poc a poc mentres anem amassant amb les mans. Aproximadament són 650g de farina, però dependrà de cada massa, per tant anirem afegint farina fins que la massa no s’enganxi a les mans.
Imatge 031
Es posa una paella amb oli abundant al foc i es posa la pell d’una taronja (la que hem ratllat la pell anteriorment) per treure-li el gust. Es fa la forma de les rosquilles agafant un tros de massa, fent una boleta que després l’estirem en forma de xurro i li donem forma de rosquilla (llacet) com es veu a les fotos.
rosquilles
Es retira la pell de la taronja i es fregeixen les rosquilles. Quan floten vol dir que s’han de girar.
Imatge 045Imatge 048 
Un cop daurades dels dos costats es treuen de l’oli i s’ensucren ràpidament amb una barreja de sucre i canyella al gust.
Imatge 054
ATENCIÓ (ho dic perquè a mi m’ha passat): no embruteu les pinces per donar la volta a les rosquilles amb sucre ja que al tornar-les a posar a l’oli, el sucre caurà a l’oli i es cremarà i començarà a sortir molt de fum
I quan estan totes fetes ja es poden menjar.
Imatge 066
AH! i amb les sobres de 2 taronges sense pell i sucre i canyella, aquí teniu una idea per aprofitar-ho tot:
Imatge 068
Imatge 067
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?