dissabte, 24 d’abril de 2010

Sacher 2

Benvinguts de nou! Sóc un desastre, no tinc temps de res i per tant el blog el tinc molt abandonat, però m'he fet un propòsit de dedicar un dia a la setmana a fer almenys una actualització del blog cada setmana, sinó us cansareu de la crema de gambes a les 3 textures.

Bé, aprofitant que va ser el meu aniversari, vaig fer uns pastissos, els mateixos que l'any passat, ja que me'ls reclamaven, un pastís ràpid de poma i una sacher. El de poma el vaig fer igual, però la sacher vaig introduir algunes variacions:
  1. Doble dosis de xocolata (era tard i em vaig equivocar llegint la recepta)
  2. Almívar per amorosir el pastís un cop tallat
  3. Glaça de xocolata més professional i semblant a la de la Gemma
Així la recepta queda de la manera següent (jo vaig posar el doble d'ingredients):

Ingredients: 
pel pastís:
  • 200 g de xocolata negra postres
  • 35 g de mantega
  • 3 ous
  • 75 g de sucre
  • 80 g de farina
  • una mica de llet
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • Melmelada (aquest cop vaig utilitzar-ne de gerds)
  • Almívar (es prepara amb la mateixa quantitat d'aigua que de sucre i es posa a foc baix fins que queda un líquid dens i transparent)
  • Unes quantes maduixetes per guarnir
Per la glaça:
  • 66 g d’aigua mineral
  • 480 g de sucre
  • 320 g de nata per muntar
  • 150 g de xocolata negra postres (en teoria són 100 g de cacau pur, però no en tenia)
  • 5 fulles de gelatina
Procediment:
Aquest pastís es comença per la glaça, ja que ha de reposar un mínim de 6 hores a la nevera.

Glaça:
Es posa la gelatina a hidratar en aigua freda.


Es posa  a bullir l'aigua amb la crema de llet i el sucre i un cop bulli es treu del foc.


S'hi afegeix la xocolata tallada a trossets i un cop desfeta s'hi afegeix la gelatina hidratada. En cas de que quedin grumolls, es passa el turmix a velocitat lenta.

 
Es cola la glaça (jo em vaig oblidar de fer-ho i va quedar bé igualment) i es deixa a la nevera durant 6h mínim.

Pastís:
Es desfà la xocolata amb una mica de llet al microones. S'hi afegeix la mantega i es remena. A part es barregen els rovells d'ou amb el sucre i s'afegeix la xocolata desfeta, la farina i el llevat. Es munten les clares a punt de neu i es barreja tot. Es posa la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i es posa al forn ja calent a 185º dalt i baix, durant 30-45 minuts (fins que punxem i surti el punxó net). (si ho vols veure amb més detall fes clic AQUÍ)

Es deixa refredar el pastís i es talla per la meitat (o si ha pujat molt es fan 3 talls). Es prepara el almívar i s'unten les dues cares del pastís per on s'ha tallat i finalment s'unta amb melmelada.


Es posen les dues parts del pastís una sobre l'altre. Es treu la glaça de la nevera i s'escalfa al microones a baixa potència fins a uns 40ºC (si no tens termòmetre, pots tocar-ho i ho has de notar una mica calent però sense que cremi, nosaltres estem a 37ºC). Es posa el pastís sobre la reixa del forn i a sota un plat o un recipient on puguem recollir la xocolata. Es tira la glaça per sobre del pastís intentant que el cobreixi tot, i sense escampar-ho amb cap utensili, ja que sinó quedaran les marques.



Es tallen les maduixes al gust i es guarneix el pastís. Aprofitant que vaig celebrar el meu aniversari el dia de Sant Jordi, hi vaig posar quatre barres vermelles.


Aquí es veuen els 2 pastissos que vaig fer per celebrar el meu 26è aniversari.
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?