dimarts, 26 d’octubre de 2010

Arròs a la caçadora

Una recepta del curs de cuina del divendres passat al Bonpreu amb el cuiner David Lienas. Una recepta perfecte per recuperar-se de la cursa de la dona d’aquest diumenge passat.
Ingredients:
  • 400g arròs bomba
  • 250g de costella de porc tallada
  • 250g de conill tallat petit
  • 250g de pollastre tallat petit
  • 200g de bolets (els que hi hagi al bosc o a la botiga, en el meu cas eren rovellons, llanègues i camagrocs acabats de collir).
  • 4 carxofes
  • 100g de tomàquet escaldat, pelat i sense llavors
  • 1 ceba de figueres
  • 1L de caldo de carn
  • 1 all
  • Farigola
  • Llorer
  • Julivert
  • Oli d’oliva verge
  • Sal i pebre
Procediment:
Es posa sal i pebre a les carns i es sellen a foc alt, que quedin daudades per fora, però que no s’acabin de coure per dins (d’aquesta manera, tapem els porus de la carn i quan més tard es cou, no perd aigua i queda més melosa).
DSC05943
S’escorre la carn per treure l’oli i es reserva a part. Es fa servir el mateix oli per ofegar la ceba tallada a trossets petits. Un cop està daurada s’hi afegeixen les carxofes de les quals només n’aprofitem els cors. S’afegeix també l’all picat i el llorer, el julivert i la farigola (si ho posem sense tallar es pot treure fàcilment al final).
DSC05953
Es netegen els bolets i es tallen i sofregeixen a part.
DSC05965
Un cop sofregits s’incorporen al sofregit, s’hi tira sal i pebre i s’hi afegeix també la carn.
DSC05958
Posteriorment es fa coure tot junt una estona per barrejar els sabors. A partir d’aquest moment ja està el sofregit fet i es pot deixar per fer l’arròs més tard o congelar-lo per fer-lo un altre dia. S’hi afegeix l’arròs i es deixa que quedi una mica transparent.
Imatge 029
S'escalfa el brou al  foc fins que bulli i es tira el brou a l’arròs fins una mica més que cobrir-lo. Es deixa coure a foc mitjà durant 16 minuts. No es remena l’arròs, com a molt es mou la cassola perquè l’arròs no s’enganxi.
Imatge 032
Si fa falta s’hi afegeix més caldo bullint. Si passats els 16 minuts no està del tot cuit, es deixa uns minuts tapat amb el foc apagat, ja que amb el propi vapor  s’acaba de coure. Ja es pot servir.
Imatge 035
BON PROFIT!
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?