diumenge, 16 de gener del 2011

Apfelstrudel amb coulis de fruites del bosc

Primer de tot volia agraïr a tots els que em visiteu, ja que fa poc que he aconseguit la meravellosa xifra de 10.000 visites, pensava que mai hi arribaria, però aquí està. Per això vull posar aquesta recepta que també tenia pendent des de fa molt de temps i que em feia una mica de respecte, però un cop t’hi poses és bastant fàcil. Bé prou de rollos i comencem amb aquesta recepta típica d’Àustria i el sud d’Alemania.
Ingredients:
  • 8 pomes
  • 250 g de sucre moreno
  • uns quants pinyons (al gust) també poden ser nous
  • unes prunes sense pinyol
  • 4 làmines de massa philo
  • mantega clarificada (desfeta deixada refredar i fent servir només la part groga, el greix pròpiament dit i descartar la lactosa)
  • 2 cullerades de mantega (sense clarificar)
  • canyella
  • sucre mòlt
  • una mica de rom
Pel coulis:
  • 250g de fruites del bosc (en venen de congelades)
  • 250g de sucre
Procediment:
Es tallen les prunes a trossos petits i es posen en remull amb una mica de rom (mínim 30 minuts).
Imatge 1431
Es pelen les pomes i es tallen a trossos no molt petits.
Imatge 1432
Es posa la mantega sense clarificar en una paella i quan està calenta s’hi afegeix la poma i es daura una mica. S’hi afegeix també el sucre moreno, les panses, els pinyons i la canyella. Es deixa coure fins que la poma estigui tova i marroneta, però sense que es desfaci.
Imatge 1434
Es preprara la pasta philo pintant amb mantega clarificada entre capa i capa fins a tenir un gruix de 4 capes.
Imatge 1435
S’omple la massa philo amb la poma (que no estigui molt calenta) i es tanca fent com un caneló gegant.
Imatge 1442
Es torna a pintar amb mantega clarificada per sobre i es posa al forn a 180ºC durant 10 minuts i 2 minuts més a gratinar. Un cop fora del forn es deixa refredar i s’hi tira una mica de sucre mòlt per damunt.
Imatge 1444
Per fer el coulis es posen les fruites amb el sucre a foc lent fins que estigui una mica espès, però sense passar-se (que traiem una cullerada i quan estigui tèbia posem els dits i surti un filet entre ells).Imatge 1429
Un cop fet, es cola i ja tenim el coulis.
Imatge 1447
Per servir posem un tros de aplfelstrudel amb una mica de coulis per sobre i ja podem degustar aquest postre tan bo.
Imatge 1451 
BON PROFIT!

8 comentaris:

Cristina ha dit...

Boníssim!! Felicitats per les 10.000 visites

Bon Tiberi ha dit...

Acabo de descobrir el teu bloc per casualitat i m'agrada molt! Enhorabona per les 10.000 visites. amb el teu permís, em quedo com a seguidora, Paula

Unknown ha dit...

Cristina: Moltes gràcies

Bon Tiberi: quina ilusió que tingui nous seguidors! Moltes gràcies

mercè ha dit...

UAAAAAAAAAAAAAAALLLA!!!!,això és una senyora recepta!, i també els ous que se'm van passar... Algún dia potser m'hi atreveixi amb el aphfels...(inpronunciable...).T'has apuntat a les classes de Caprabo o Bonpreu?(la cuina de casa). Una abraçada!

Maria Dolores ha dit...

I ben bò que estarà amb el coulis.
Felicitats pues les primeres visites son les que mes costen.

Gemma ha dit...

Felicitats per les 10000 visites! Per celebrar-ho has fet un pastís de categoria, m'encanta l'apfelstrudel de poma...

mercè ha dit...

Marta, fa temps que no et "veig" i se m'ha passat dir-te que la Gemma ha tornat a oferir classes a Caprabo i Bonpreu. No sé si encara hi ha places... si t'ho vols mirar, tú mateixa!Una abraçada guapa!

Anònim ha dit...

Hola Marta soc l'Antònia del bloc, suposo que has trobat el missatges que t'deixat tan en el teu bloc com en el meu contestan-te, Be desprès d'aquest rotllo, et vull dir que aquest appel strudel fa una pinta que en quan tingui ocasió el fare, en agrada molt, anem moltes vegades a la pastisseria Natcha a l'Avda de sarria que el fan molt bo, marta molts petons i felicitats pel teu bloc, que es d'una profesionalitat perfecta. em dones una enveja sana, jajajajaja, petons

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?