dimarts, 4 de gener de 2011

Pastís de porros i gambes

Ingredients:

  • 3 porros
  • 300 g de gambes congelades
  • 200 g de formatge per untar
  • 4 làmines de pasta filo
  • 75 g de mantega clarificada
  • oli
  • sal
  • pebre

Procediment:

Es tallen els porros a trossets petits i es sofregeixen fins que quedin una mica daurats.

Imatge 1504

S’hi afegeixen les gambes tallades a trossets i es sofregeixen durant 5 minuts. Es salpebra el preparat i s’hi afegeix el formatge per untar i s’homogeneïtza bé.

Imatge 1507

Es clarifica la mantega. Per fer-ho cal desfer la mantega i deixar-la refredar. Un cop freda es formarà a dalt una capa de color blanc (la lactosa) que s’ha d’eliminar ja que al forn es cremaria. Ens quedarem amb la part groga que és pròpiament el greix de la mantega.

S’agafa una de les làmines de filo i es pinta amb la mantega clarificada amb l’ajuda d’un pinzell.Imatge 1506

S’afegeix una altra làmina de filo a sobre i es torna a pintar. Es repeteix el procés fins a tenir 4 làmines de filo. S’hi afegeix el preparat al mig i de forma allargada.

Imatge 1508

S’enrotlla i es pleguen les puntes. Es pinta amb oli per fora i es cou 15 minuts a 180ºC (fins que quedi daurat per sobre).

Imatge 1511

Es talla i ja es pot servir i menjar.

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?