divendres, 2 de gener de 2009

Fondue de formatge

Ingredients (per 4 persones):

per la fondue:
  • 250 g Emmental Suís
  • 250 g Gruyere
  • 1/2 got vi blanc
  • 1 gra d'all
  • 2 cullerades de kirch
  • 1 culleradeta de maizena
per sucar:
  • pa normal
  • pa de ceba
  • pa d'olives
  • 250 g de xampinyons
  • raïm embolicat amb pernil salat
Procediment:

Es tallen els xampinyons a lamines i es couen a la paella amb una mica d'oli i es reserven.

Es rallen els formatges i es barregen.


L'Anna: la ralladora oficial de formatge (1 kg ella sola!!!)

S'unta tota l'olla de la fondue amb un all tallat per la meitat.



S'hi afegeix el formatge i una mica de vi i es posa a foc lent.



Es va remenant amb un estri de fusta en forma de vuit (molt important la forma i no deixar de remenar, sinó es tallarà la fondue).



Es va afegint vi a poc a poc mentre es remena. Quan tot el formatge està desfet i lligat amb tot el vi, s'hi afegeix el kirch i la maizena barrejat prèviament.



Es continua remenant fins que estigui tot lligat i ja es pot servir a taula.

Es posa sobre del fogonet encès i a sucar pa.

Al final de tot per escurar totes les restes de formatge es tiren els xampinyons dins la olla de la fondue i es punxen directament de dins l'olla
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?