divendres, 2 de gener de 2009

Fondue de carn

Ingredients (contar uns 100 g de carn per persona si no és plat únic):

Procediment:


Es tallen totes les carns a daus i les verdures a tires (no molt primes sinó es trencaran dins la fondue).

S'omple la cassola de la fondue amb oli (unes 3/4 parts) i es posa al foc, controlant que no es cremi.

Quan creiem que està prou calent es tira una verdura a dins i si fa bombolles és que ja està calent.

Es treu del foc i es porta a taula amb molt de compte.

Es posa a sobre del fogonet que ja està ple d'alcohol fins a la reixeta i s'encén l'alcohol.


Ja es pot començar a coure la carn.

Diu la llegenda que si a un caballer li cau un tros de carn a dins ha de pagar una ronda de vi a la resta dels comensals, i si a qui li cau és una dama hauran de fer-li un petó al seu caballer. En el nostre cas com que no hi havia caballers ens vam dedicar a menjar carn i verduretes.



Recordeu que els xoriçets es posen al final sinó deixaran l'oli vermell i tot tindrà gust a xoriço.

2 comentaris:

Manela Gracià ha dit...

Marta, ho sento però no me'n puc estar! La "petxuga" és el pit de pollastre, en català.

M'agrada tot el que fas! Una abraçada.

Marta ha dit...

Gràcies Manela, tens raó! Ja ho he reactificat!
Gràcies per seguir el meu blog!

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?