divendres, 2 de gener de 2009

Fondue de carn

Ingredients (contar uns 100 g de carn per persona si no és plat únic):

Procediment:


Es tallen totes les carns a daus i les verdures a tires (no molt primes sinó es trencaran dins la fondue).

S'omple la cassola de la fondue amb oli (unes 3/4 parts) i es posa al foc, controlant que no es cremi.

Quan creiem que està prou calent es tira una verdura a dins i si fa bombolles és que ja està calent.

Es treu del foc i es porta a taula amb molt de compte.

Es posa a sobre del fogonet que ja està ple d'alcohol fins a la reixeta i s'encén l'alcohol.


Ja es pot començar a coure la carn.

Diu la llegenda que si a un caballer li cau un tros de carn a dins ha de pagar una ronda de vi a la resta dels comensals, i si a qui li cau és una dama hauran de fer-li un petó al seu caballer. En el nostre cas com que no hi havia caballers ens vam dedicar a menjar carn i verduretes.



Recordeu que els xoriçets es posen al final sinó deixaran l'oli vermell i tot tindrà gust a xoriço.
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?