- 6 cullerades d'oli d'oliva
- 6 cullerades de mantega
- 4 cebes
- 4 fulles de llorer (no en vaig posar el dia de les fotos, però n'he fet amb llorer i queda millor)
- 2 cullerada de sucre moreno
- 2 cullerada de mel
- 3/4 de got de vi blanc
- sal
Es pelen les cebes i es tallen en juliana.
Es posa al foc una olla amb l'oli i la mantega. Quan la mantega comença a fer bombolletes s'hi tira la meitat de la ceba, el sucre, la mel i dues fulles de llorer.
Es remena i shi afegeix la ceba, el sucre, la mel i el llorer que falten, i també s'hi afegeix la sal. Es remena i es deixa a foc molt baix durant uns 30 minuts (fins que la ceba estigui de color marronós i una textura molt espessa). Cal anar remenant de tant en tant.
Es puja el foc i es cou durant uns 5 minuts sense parar de remenar. Finalment s'hi afegeix el vi.
Es deixa coure a foc mig fins que ja no queda líquid.
Es retira el llorer i es serveix calent. Es pot guardar a la nevera i reescalfar-la per servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada