dijous, 1 de gener de 2009

salses fondue VI: ceba caramelitzada

Ingredients:
  • 6 cullerades d'oli d'oliva
  • 6 cullerades de mantega
  • 4 cebes
  • 4 fulles de llorer (no en vaig posar el dia de les fotos, però n'he fet amb llorer i queda millor)
  • 2 cullerada de sucre moreno
  • 2 cullerada de mel
  • 3/4 de got de vi blanc
  • sal
Procediment:

Es pelen les cebes i es tallen en juliana.



Es posa al foc una olla amb l'oli i la mantega. Quan la mantega comença a fer bombolletes s'hi tira la meitat de la ceba, el sucre, la mel i dues fulles de llorer.



Es remena i shi afegeix la ceba, el sucre, la mel i el llorer que falten, i també s'hi afegeix la sal. Es remena i es deixa a foc molt baix durant uns 30 minuts (fins que la ceba estigui de color marronós i una textura molt espessa). Cal anar remenant de tant en tant.

Es puja el foc i es cou durant uns 5 minuts sense parar de remenar. Finalment s'hi afegeix el vi.



Es deixa coure a foc mig fins que ja no queda líquid.



Es retira el llorer i es serveix calent. Es pot guardar a la nevera i reescalfar-la per servir.

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?