diumenge, 2 de maig de 2010

Negre amb camisa

De moment vaig aguantant a fer com a mínim una entrada al blog per setmana. Aquesta recepta la vaig fer per cap d'any, però com que està tant bona no puc deixar de publicar-la.

És un postre vienès, un sufflé de xocolata (negre) amb una cobertura de nata líquida (camisa).

Ingredients:
Pel negre:
  • 225 g de xocolata fondant
  • 2,5 mL de cafè instantani
  • 2 culleradetes de Grand Marnier (o ron, o cointreau...)
  • 6 ous grans
  • 175 g de sucre
  • 175 g de mantega
  • una mica de sal
Per la camisa:
  • 150 mL de nata líquida
  • 30 mL de Jerez (o vi de d'Oporto) 
Procediment:
Es trenca la xocolata en un bol per anar al foc, s'hi afegeix el cafè instantani disolt en 3 cullerades d'aigua calenta i el Grand Marnier. Es posa el bol al bany maria fins que es desfaci la xocolata (també es pot fer al microones a potència mitja i vigilant que no es cremi). Es reserva la xocolata.


Es baten els rovells amb el sucre i la mantega fins que quedin cremoses.


S'hi afegeix la xocolata i s'espera a que es refredi. Mentrestant es monten les clares a punt de neu amb la sal.


S'afegeixen a la barreja sense batre, sinó que fent moviments suaus.


Untar un motlle o bol alt d'uns 1,7 L que pugui anar al foc. Tapar amb paper d'alumini que toqui la superfície de la barreja, ben ajustat. Posar el motlle al bany Maria de manera que l'aigua arribi a la meitat de l'altura del bol. Tapar el bol amb una tapa i deixar coure durant 1h 30 minuts afegint aigua quan sigui necessari.

Treure'l del bany Maria i deixar-lo refredar.Desenmotllar-lo i posar-lo a una safata per servir.


Batre una mica la nata sense montar-la del tot i afegir el Jerez o el Oporto i posar-li per sobre del soufflé de xocolata.


Si es vol es pot servir una jerreta amb la nata que sobri per si algú se'n vol afegir més. I ja es pot menjar!
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?