dissabte, 11 de setembre del 2010

Crema de xirivies

Començo a fer una mica de neteja de les receptes que tinc per l’ordinador, a veure si així aconsegueixo publicar cosetes més sovint.

 

Aquesta crema o salsa la vam fer a una de les classes del David Lienas i jo la he fet per acompanyar una hamburguesa, però es podria fer amb altres carns o per menjar sola com a primer plat. És una mica dolceta i per això queda bé per acompanyar carn.

 

Ingredients:

  • 4 xirivies petitesImatge 065
  • 1 poma (fa que sigui més dolça la crema)
  • una mica de mantega
  • 1 branca de canyella
  • una mica de llet
  • una mica de sal
  • una mica de pebre

Es pelen les pomes i les xirivies i es tallen a trossets petits.

Imatge 066

Es sofregeixen amb una mica de mantega en una olla, a foc mitjà vigilant que no es cremin.

Imatge 067

Un cop estan daurades s’hi afegeix la sal i el pebre al gust, llet fins a cobrir i una branca de canyella.

Imatge 073

Es deixa bullir durant 15 minuts  i es va afegint llet a mesura que es vagi consumint, sense passar-se ja que per acompanyar carn ha de quedar espessa. Es treu la branca de canyella i es passa pel minipimer. Si cal es reactifica de sal i pebre.

Imatge 075

Es serveix acompanyant una carn.

Imatge 085  BON PROFIT!

2 comentaris:

Cristina ha dit...

Ei Marta, no me'n recordava d'aquesta crema, a veure si algun dia la provo de fer!!

Unknown ha dit...

Cristina prova-la perquè queda boníssima, i amb el toc de poma (recomanació d'una amiga cuinera) li dóna un toc dolç molt bo!

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?