dimecres, 8 de setembre de 2010

Tzaziki i vacances a Grècia

100825 - 100906 Grecia bicicleta

Ja s’acaben les vacances, aquest any a Grècia fent una rutilla amb bicicleta. A Grècia es menja molt bé, feta de totes les maneres, amanides, flors de carbassó farcides i rebossades, carn a la brasa, pasticho, musaka, tzaziki… i moltes coses més, i tot molt barat.

Durant les vacances vam decidir fer un tzaztiki a la nostra manera (és a dir amb els ingredients i les eines que teniem). El Tzatziki és una salsa que utilitzen molt els grecs i per acompanyar carns, peixos, per posar al kebab, o simplement per posar amb pa.

Ingredients:

  • 500 g de iogurt grec
  • 1 cogombre
  • unes gotes suc de llimona (no en teniem)
  • sal al gust
  • oli d’oliva
  • 1 gra d’all (no en teniem)
  • una mica de menta (vam substituir-la per julivert)
  • Pa per sucar al tzatziki

S7303931

Procediment:

Es pela i ralla el cogombre (en el nostre cas el vam tallar petitó ja que a les alforges de la bicicleta no portavem un rallador).

S7303933

Es posa sal al cogombre ratllat per què deixi anar tota l’aigua durant 30 minuts, després es neteja la sal i es deixa escórrer bé (si es deixa tota la nit millor, sinó amb una estona n’hi ha prou).

Es talla l’all i es barreja amb el cogombre i les gotes de suc de llimona. S’afegeix el iogurt i es barreja bé.

S7303934

S’afegeix la menta i la sal i l’oli al gust.

S7303935

Es barreja bé i es deixa reposar a la nevera unes 2 hores (tampoc ho vam fer, ja que no teniem nevera, però ho vam deixar una estona reposant a temperatura ambient).

Es tallen trossos de pa i es presenta amb una oliva a sobre i un rajolí d’oli. Ja es pot sucar pa.

S7303942

Bon profit!

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Caram, quines vacances més xules! llàstima que siguin tan curtes, oi?
Grècia és un dels països que em falta visitar, em fa por passar massa calor...
El tzatziki m'encanta, trobo que és molt refrescant i molt versàtil!

Marta ha dit...

Gemma: Si, llastima que siguin curtes, demà ja torno a treballar!
A Grècia fa molta calor, però és una calor seca, molt més suportable que la calor humida de Barcelona. A tu que t'agrada escalar la part de Meteora ha de ser espectacular!

mercè ha dit...

Quines fotos!, així es pot començar a treballar amb ganes!. Si està ben feta és una salsa ben bona. A reveure!

Cristina ha dit...

Grècia és un país que tinc moltes ganes de visitar i amb bicicleta ha de ser fantàstic. Llàstima que el tzatziki porta cogombre, no puc amb ell!!

Marta ha dit...

Mercè: Les vacances sempre van bé, el que ja no va tant bé és la tornada a treballar!

Cristina: Grècia realment és molt boníc sobretot si vas a zones poc turístiques i amb bicicleta és una manera diferent de veure, per÷o amb moltes pujades i baixades. tot i així ho recomano molt! A mi tampoc m'agrada el cogombre, però el tzatziki el trobo molt bo!

. ha dit...

Hola Marta:
A nosaltres Grècia en va encantar, ja fa uns quants anys que varem anar.
Jo el Tzaziki, el faig exactement com tú.
El vaig penjar al meu bloc farà aproximadament un mes.
Me he passejat per el teu i me l'apunto a blogs que segueixo.
Fins aviat
ISABEL de lacuinadelaisabel

La cuina vermella ha dit...

Grècia ens va robar el cor, penso que un bocí nostre es va quedar allà per sempre. Gràcies per retornar-nos-hi!

Marta ha dit...

Txell i Quique: La veritat és que si que és molt bonic, tot i que encara em queden moltes coses per veure!

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?