Ingredients:
- 225 g de farina
- 100 g de mantega
- 8 cullerades d'aigua freda
- sal
Es tamisa la farina i la sal amb l'ajuda d'un colador en un bol.
S'hi afegeix la mantega a temperatura ambient tallada a trossets i es va amassant fins a tenir com engrunes de pa.
Es va afegint l'aigua freda a poc a poc remenant amb una espatula metàlica fins a obtenir grumolls gruixuts.
Es fa una bola i s'embolica amb un drap i es posa a la nevera durant mínim 30 minuts.
S'estén al marbre amb l'ajuda del corró i sense afegir-hi farina, i es fa servir per fer quiche o tartaletes, la massa es cou abans de farcir-la, es recobreix un motlle i es posa a sobre alguna cosa que pesi per tal que no pugi la massa (per exemple uns llegums secs, o paper d'al·lumini ben apretat amb la massa). Jo les vaig fer servir per fer tartaletes d'espinacs que publicaré més tard.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada