dissabte, 26 de desembre de 2009

Massa Brisa o Quebrada

Ja fa un temps que no actualitzo, però avui us porto una recepta de la massa per fer la quiche lorraine o altres tartaletes. Jo pensava que era una massa molt difícil, però avui, dia de Sant Esteve, volia fer unes tartaletes d'espinacs i no tenia massa brisa, així que he decidit fer-la i realment és molt fàcil.

Ingredients:
  • 225 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 8 cullerades d'aigua freda
  • sal
Procediment:


Es tamisa la farina i la sal amb l'ajuda d'un colador en un bol.



S'hi afegeix la mantega a temperatura ambient tallada a trossets i es va amassant fins a tenir com engrunes de pa.



Es va afegint l'aigua freda a poc a poc remenant amb una espatula metàlica fins a obtenir grumolls gruixuts.



Es fa una bola i s'embolica amb un drap i es posa a la nevera durant mínim 30 minuts.



S'estén al marbre amb l'ajuda del corró i sense afegir-hi farina, i es fa servir per fer quiche o tartaletes, la massa es cou abans de farcir-la, es recobreix un motlle i es posa a sobre alguna cosa que pesi per tal que no pugi la massa (per exemple uns llegums secs, o paper d'al·lumini ben apretat amb la massa). Jo les vaig fer servir per fer tartaletes d'espinacs que publicaré més tard.



Bon profit!
Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?