diumenge, 27 de desembre de 2009

Tartaletes d'espinacs amb formatge de cabra fresc

Per nadal em van regalar un llibre d'aperitius (o mariconadetes com diu el meu germà), que a mi m'encanta fer i ja el vaig utilitzar pel dia de Sant Esteve fent diferents receptes que us posaré a partir d'avui.


El primer dels aperitius és com una quiche d'espinacs amb formatge de cabra.

Ingredients:

  • 500 g de massa quebrada o brisa (és molt fàcil de fer, però si us fa mandra en venen al supermercat)
  • 500 g d'espinacs frescos (jo els vaig fer servir congelats i va quedar molt bé)
  • 250 g de formatge de cabra fresc
  • 3 cullerades de nata líquida especial cuina
  • 2 ous
  • sal i pebre molt
Procediment:

S'escalfa el forn a 200ºC.

S'estén la massa quebrada al marbre i amb l'ajuda d'un got o un motlle rodó es tallen circunferències d'uns 10 cm de diàmetre.




Es posen en un motlle i es cobreixen amb paper de plata i es posen 10 minuts al forn a 200ºC a dalt i baix i després es treu el paper de plata i es couen 3 minuts per dalt només (a mi se'm van passar els 3 minuts i es van cremar una mica).




Es couen els espinacs durant 5 minuts i s'escorren els espinacs i es treu tota l'aigua apretant amb una forquilla. En un plat es barregen la nata líquida i el formatge de cabra. S'hi afegeixen els espinacs, la sal i el pebre.




S'omplen les tartaletes amb la barreja i es posen al forn a 200ºC durant 25 minuts aproximadament.

Es serveix tebi, però es pot coure i després reescalfar al forn durant 5 minuts just abans de servir.




Bon profit!

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?