dissabte, 11 de setembre del 2010

Pastís de formatge i maduixes

Segona recepta del dia, no m’ho puc creure

Ingredients:

Per la base de galetes:

  • 200 g de galetes digestive
  • 150 g de mantega

Per la part del formatge

  • 600 g de Philadelphia o similar
  • 200 mL de nata per montar
  • 100 g de sucre
  • 6 làmines de gelatina

Per la cobertura:

  • Un pot de maduixes en almívar (segur que queda millor amb maduixes naturals, però havia de gastar-les).
  • 6 làmines de gelatina

Procediment:

Es trituren les galetes posant-les dins d’una bossa i aixafant-les amb un curró.

Imatge 001

Es desfà la mantega i es barreja amb les galetes fins que quedi com una massa. Es cobreix el fons d’un motlle desmontable d’uns 25 cm.

Imatge 008

Es posa al forn 5 minuts perquè es dauri una mica.

Per preparar la part del mig es barreja bé la philadelphia amb el sucre. S’hi afegeixen les lamines de gelatina hidratades i desfetes amb una mica d’aigua calenta. Es monta la nata i s’afegeix també a la barreja. Es posa a sobre de les galetes amb compte i es deixa al congelador perqué s’endureixi una mica mentres es prepara la cobertura.

Imatge 012

Per fer la cobertura s’escorren les maduixes i es guarda l’almívar. Es posa l’almívar al foc i s’hi afegeixen les làmines de gelatina hidratades. Es trituren les maduixes i l’almívar i es posen per sobre del formatge que hem preparat abans (cal comprovar abans que està ben solidificat, sinó es barrejarà tot).

Imatge 017

Es deixa tota la nit a la nevera, es desmotlla i ja es pot servir.

Imatge 022Imatge 034Imatge 036

6 comentaris:

mercè ha dit...

Ondia, quin pastís!,és un alternativa al que jo faig i que és més contundent i es cou al forn. M'agrada el teu perquè és més lleuger i no cal forn, a més aquesta capa de maduixes l'hauré de provar!Una pinta de lleugeresa genial!A reveure Marta.

Gemma ha dit...

M'encanten els pastissos de formatge freds... i la capa de sobre, amb les maduixes en almívar t'ha quedat d'un color preciós. No he tastat mai maduixes en almívar, però ho trobo molt bona idea per l'hivern, que no hi ha maduixes fresques... i així varies de la típica capa feta mab melmelada ;)

La cuina vermella ha dit...

Llueixen tan bé els pastissos de formatge a taula, el contrast de colors és fantàstic. A més, el seu sabor és 'estupendu' Gràcies per compartir la recepta.

Unknown ha dit...

Mercè: la veritat per l'estiu va molt bé no haver d'encendre el forn. És bastant lleuger de gust... però no de calories...

Gemma: doncs et treuen del pas les maduixes en almívar, jo les tenia per casa (no se perquè) i les vaig gastar amb aquest pastisset!

Quique i Txell: Com dieu és molt estupendo els colors blanc i vermell tant contrastats, ja m'explicareu si el proveu de fer!

Cristina ha dit...

Aquest pastís és dels que m'agrada fer, i la combinació de colors és preciosa. No he comprat mai maduixes en almívar, ni tan sols les havia vist, hauré de provar-ho.

Unknown ha dit...

Cristina, jo tampoc les he comprat mai, van aparèixer al pis no se de que i les vaig aprofitar, tot i que amb maduixes naturals segur que queda millor!

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?