dimarts, 15 de juliol de 2008

Amanida tèbia de mongetes amb vinagreta de mostassa

Aquestà recepta fa temps que a l'estiu la fem a casa, però és collita de la Teresa.

Està molt bona i a més es molt sana i equilibrada.

Aquest cop no he fet jo la recepta, sinó el meu pare, que m'ha deixat fer les fotos. Gràcies!!! Aquí el teniu cuinant, la verdura al vapor.


Cal dir que tot això no ho hauria fet (el blog, les receptes...) si no fos per l'ajuda de la meva mare, que és qui ens ho ha ensenyat tot i ara es retira de la cuina per deixar-nos pas a nosaltres (o això és el que diu). Quan es digni a fer alguna de les seves receptes ja posaré una foto seva.


Ingredients:
per a l'amanida:
  • 400 g de mongetes tendres
  • 3 o 4 tòmaquets d'amanir madurs
  • 150 g de formatge fresc del tipus "Burgos" o similar
per a la vinagreta:
  • una cullerada de cafè de mostassa (que sigui bona)
  • 1 cullerada de vinagre (també del bo)
  • una mica de sal
  • una mica de pebre
  • 6 cullerades d'oli (del bo)

Procediment:


Es netegen i tallen les mongetes. Es couen al vapor durant uns 15 - 20 minuts, fins que estiguin al dente (que estiguin cuites, però no massa toves). Per fer la verdura al vapor es posa una olla amb aigua i a dins (sense tocar l'aigua) un escorredor amb la verdura i es deixa que es cogui amb el vapor de l'aigua que hi ha a sota.



Es tallen els tomàquets i el formatge a daus.


Un cop la mongeta està cuita es barreja la mongeta (calenta) amb el tòmaquet i es barreja, i després es barreja el formatge.



Per fer la vinagreta es posa en un bol una cullerada de mostassa, la sal, el pebre, el vinagre i l'oli i es barreja bé amb una forquilla o amb un batedor, fins que quedi un líquid homogeni.



Es serveix l'amanida i s'amaneix amb la vinagreta.


Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?