divendres, 11 de juliol de 2008

Pastís de patata català

Es pot menjar fred o calent. Li dic català per les 4 barres de la decoració final.

Ingredients:
  • 3 llaunes de tonyina
  • 2 ous durs
  • 7 patates mitjanes
  • 1 pot de tomaquet triturat
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • sucre
  • sal
  • oli
  • 1 drap de cotó
Procediment:

Es punxen les patates i es posen al microones entre 10 i 15 minuts a potència màxima (o es poden bullir amb pell). Quan hagi passat el temps es punxen amb un punxó i si està tou ja està cuit, sinó posem 5 minuts més. Es deixen refredar les patates i mentrestant es va fent el sofregit amb la ceba i el porro picats, a foc lent durant uns 20 minuts.



Quan la ceba està daurada s'afegeix el tomàquet triturat, una mica de sal i una cullerada de postres de sucre. Es sofregeix durant uns 15 minuts més.



S'afegeix la tonyina i l'ou tallat a trossets, i es barreja bé.


Quan les patates estan fredes es pelen i s'aixafen amb una forquilla afegint una mica d'oli. Un cop estan totes les patates en forma de puré es fa una massa i es posa sobre del drap de cotó una mica humit.


Es va amassant i aixafant fins a obtenir una capa de patata de 1,5 - 2 cm de gruix.


Al mig s'hi escampa el tomàquet amb la tonyina i l'ou, fent una línia sense arribar als extrems. Reservar una mica del tomàquet per a la guarnició.


Senrotlla la patata amb l'ajuda del drap de tal manera que quedi el tomàquet a dins. Es passa a un plat gran o safata per servir-ho intentant que la part més lletja quedi a sota.


Es fa la guarnició per sobre, en aquest cas les 4 barres, però podeu fer el que volgueu (queda bé amb pebrot escalivat també).


Es talla i ja es pot servir i menjar.



Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?