dijous, 17 de juliol de 2008

Banoffee

Per fi el Banoffee!!!

Per qui no ho sapiga el banoffe és una barreja entre banana i toffe, un pastís amb plàtan, nata, toffee, galetes, cacao... un munt de coses bones i calòriques.

Bé cal a dir que això no hagués estat possible sense la Cris (una gran amiga i la millor "cocinera in the world") que després de posar-me pesada uns quants cops, em va ajudar a fer el banoffe per segon cop (el primer no vam fer fotos).

Ingredients:
  • 1 l de nata per muntar
  • 1 paquet de galetes (jo he utilitzat unes digestive amb xocolata)
  • 50 g de mantega
  • cacau en pols
  • canyella
  • 1 Kg de plàtans sense pelar
  • 4 cullerades de sucre (per la nata)
  • 3 cullerades de sucre (pel toffee)
  • Suc de mitja llimona

Procediment:

Es posen les galetes en una bossa i es trossegen amb l'ajuda del corró o adreçamarits (com diuen per les terres de Lleida). No cal que quedi pols, sinó que quedin trossos mitjanament grossos.



Es desfà la mantega al microones i es barreja amb les galetes.



Es forra un motlle amb paper film i es fa una capa d'un dit de gruix, de la massa de galetes. Es guarda al congelador perquè la mantega es solidifiqui.



Es prepara un toffee (o "dulce de leche" com diuen a Argentina). Per preparar el toffe hi ha dues maneres. La més fàcil però no tan bona és posar al bany maria un pot de llet condensada durant 1 hora sense obrir el pot. Però la més sofisticada i que més bo queda és la que us explico a continuació. Es posa un pot amb 3 cullerades soperes de sucre a foc baix i es deixa que es vagi fent el caramel.



Just quan s'ha desfet el sucre i està de color marró (no passar-se de temps sinó queda amarg), s'hi afegeix 1/3 de got de nata per montar i es deixa a foc baix permetent que el caramel es desfaci i es disolgui en la nata.



I aquest és el resultat:




Es deixa refredar el toffe i es posa una capa a sobre de la capa de galetes.



Es guarda al congelador per a que s'endureixi.

Es pelen els plàtans i s'aixafen amb una forquilla s'hi afegeix el suc de llimona (perquè no es torni negre el plàtan) i una mica de canyella (segons els gustos i les intencions, ja sabeu que la canyella és afrodísiaca).



Es posa una capa de plàtan a sobre de la de toffe.



I un altre cop al congelador.

Es posa la nata i el sucre en un bol i es munta amb unes barilles. Quan veieu que ja està espessa no contiueu batent-la ja que sinó es talla (com l'allioli).



Fem una capa de nata i afegim cacau en pols.



S'ha de deixar al congelador unes 4 hores per a que s'endureixi, sinó al tallar-lo es desfà. Si l'heu de deixar més temps al congelador, abans de menjar-lo és convenient treure'l una mica abans i deixar-lo a la nevera, sinó no el podreu tallar.

I aquí teniu a les cuineres més magnífiques de VNG amb el banoffe acabat! mmmmm... I a punt d'anar a veure Rauxa i Strombers a Esparreguera tot i que va ploure i ens vam haver de conformar amb un Buda i un Arcs...



El mateix dia mentre feia el Banoffee també vaig fer pizzes, ja que venien les meves veinetes preferides a sopar, crec que els hi van encantar, o això van dir.



Això és tot, bon profit i fins la pròxima.



Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?