dimecres, 23 de juliol de 2008

Gelat de préssec

Fa uns dies que ha començat la temporada d'estiu així que ja toca algo refrescant com un geladet.

Un dia d'aquest vaig trobar per casa això:



És una geladera d'un joc que tenia quan era petita (del gelattonova o alguna cosa similar), i això em va fer venir al cap la idea de fer un gelat.

Ingredients:
  • 2 préssecs madurs
  • 1 pot petit de nata per muntar
  • 3 cullerades de sucre
  • 3 iogurts naturals
  • 2 cullerades de melmelada de préssec


Procediment:

Una de les parts de la geladera es deixa al congelador, com a mínim durant tota una nit.

Es munta la nata i es pela un dels préssecs i es barreja. A aquesta barreja se li afegeixen els 3 iogurts, el sucre i la melmelada de préssec.





Es passa tot pel minipimer.



Tallem l'altre préssec a trossets petits i ho afegim a la barreja anterior.



Traiem del congelador la peça de la geladera i hi posem aquesta barreja. Anem remenant cada 5-10 minuts durant 2 hores amb les espàtules de la geladora.





Quan tingui un aspecte més cremós, tipus gelat una mica desfet, podem treure-ho de la geladora i posar-ho en tarrines petites o en un tàper gran.







Cal deixar-ho ara al congelador overnight (durant una nit) i l'endemà ja es poden menjar.

NOTA: Si no teniu geladora ho podeu fer en un recipient posat al congelador, el traieu cada 5 minuts i el remeneu amb un batedor.

dijous, 17 de juliol de 2008

Banoffee

Per fi el Banoffee!!!

Per qui no ho sapiga el banoffe és una barreja entre banana i toffe, un pastís amb plàtan, nata, toffee, galetes, cacao... un munt de coses bones i calòriques.

Bé cal a dir que això no hagués estat possible sense la Cris (una gran amiga i la millor "cocinera in the world") que després de posar-me pesada uns quants cops, em va ajudar a fer el banoffe per segon cop (el primer no vam fer fotos).

Ingredients:
  • 1 l de nata per muntar
  • 1 paquet de galetes (jo he utilitzat unes digestive amb xocolata)
  • 50 g de mantega
  • cacau en pols
  • canyella
  • 1 Kg de plàtans sense pelar
  • 4 cullerades de sucre (per la nata)
  • 3 cullerades de sucre (pel toffee)
  • Suc de mitja llimona

Procediment:

Es posen les galetes en una bossa i es trossegen amb l'ajuda del corró o adreçamarits (com diuen per les terres de Lleida). No cal que quedi pols, sinó que quedin trossos mitjanament grossos.



Es desfà la mantega al microones i es barreja amb les galetes.



Es forra un motlle amb paper film i es fa una capa d'un dit de gruix, de la massa de galetes. Es guarda al congelador perquè la mantega es solidifiqui.



Es prepara un toffee (o "dulce de leche" com diuen a Argentina). Per preparar el toffe hi ha dues maneres. La més fàcil però no tan bona és posar al bany maria un pot de llet condensada durant 1 hora sense obrir el pot. Però la més sofisticada i que més bo queda és la que us explico a continuació. Es posa un pot amb 3 cullerades soperes de sucre a foc baix i es deixa que es vagi fent el caramel.



Just quan s'ha desfet el sucre i està de color marró (no passar-se de temps sinó queda amarg), s'hi afegeix 1/3 de got de nata per montar i es deixa a foc baix permetent que el caramel es desfaci i es disolgui en la nata.



I aquest és el resultat:




Es deixa refredar el toffe i es posa una capa a sobre de la capa de galetes.



Es guarda al congelador per a que s'endureixi.

Es pelen els plàtans i s'aixafen amb una forquilla s'hi afegeix el suc de llimona (perquè no es torni negre el plàtan) i una mica de canyella (segons els gustos i les intencions, ja sabeu que la canyella és afrodísiaca).



Es posa una capa de plàtan a sobre de la de toffe.



I un altre cop al congelador.

Es posa la nata i el sucre en un bol i es munta amb unes barilles. Quan veieu que ja està espessa no contiueu batent-la ja que sinó es talla (com l'allioli).



Fem una capa de nata i afegim cacau en pols.



S'ha de deixar al congelador unes 4 hores per a que s'endureixi, sinó al tallar-lo es desfà. Si l'heu de deixar més temps al congelador, abans de menjar-lo és convenient treure'l una mica abans i deixar-lo a la nevera, sinó no el podreu tallar.

I aquí teniu a les cuineres més magnífiques de VNG amb el banoffe acabat! mmmmm... I a punt d'anar a veure Rauxa i Strombers a Esparreguera tot i que va ploure i ens vam haver de conformar amb un Buda i un Arcs...



El mateix dia mentre feia el Banoffee també vaig fer pizzes, ja que venien les meves veinetes preferides a sopar, crec que els hi van encantar, o això van dir.



Això és tot, bon profit i fins la pròxima.



dimarts, 15 de juliol de 2008

Amanida tèbia de mongetes amb vinagreta de mostassa

Aquestà recepta fa temps que a l'estiu la fem a casa, però és collita de la Teresa.

Està molt bona i a més es molt sana i equilibrada.

Aquest cop no he fet jo la recepta, sinó el meu pare, que m'ha deixat fer les fotos. Gràcies!!! Aquí el teniu cuinant, la verdura al vapor.


Cal dir que tot això no ho hauria fet (el blog, les receptes...) si no fos per l'ajuda de la meva mare, que és qui ens ho ha ensenyat tot i ara es retira de la cuina per deixar-nos pas a nosaltres (o això és el que diu). Quan es digni a fer alguna de les seves receptes ja posaré una foto seva.


Ingredients:
per a l'amanida:
  • 400 g de mongetes tendres
  • 3 o 4 tòmaquets d'amanir madurs
  • 150 g de formatge fresc del tipus "Burgos" o similar
per a la vinagreta:
  • una cullerada de cafè de mostassa (que sigui bona)
  • 1 cullerada de vinagre (també del bo)
  • una mica de sal
  • una mica de pebre
  • 6 cullerades d'oli (del bo)

Procediment:


Es netegen i tallen les mongetes. Es couen al vapor durant uns 15 - 20 minuts, fins que estiguin al dente (que estiguin cuites, però no massa toves). Per fer la verdura al vapor es posa una olla amb aigua i a dins (sense tocar l'aigua) un escorredor amb la verdura i es deixa que es cogui amb el vapor de l'aigua que hi ha a sota.



Es tallen els tomàquets i el formatge a daus.


Un cop la mongeta està cuita es barreja la mongeta (calenta) amb el tòmaquet i es barreja, i després es barreja el formatge.



Per fer la vinagreta es posa en un bol una cullerada de mostassa, la sal, el pebre, el vinagre i l'oli i es barreja bé amb una forquilla o amb un batedor, fins que quedi un líquid homogeni.



Es serveix l'amanida i s'amaneix amb la vinagreta.


divendres, 11 de juliol de 2008

Pastís de patata català

Es pot menjar fred o calent. Li dic català per les 4 barres de la decoració final.

Ingredients:
  • 3 llaunes de tonyina
  • 2 ous durs
  • 7 patates mitjanes
  • 1 pot de tomaquet triturat
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • sucre
  • sal
  • oli
  • 1 drap de cotó
Procediment:

Es punxen les patates i es posen al microones entre 10 i 15 minuts a potència màxima (o es poden bullir amb pell). Quan hagi passat el temps es punxen amb un punxó i si està tou ja està cuit, sinó posem 5 minuts més. Es deixen refredar les patates i mentrestant es va fent el sofregit amb la ceba i el porro picats, a foc lent durant uns 20 minuts.



Quan la ceba està daurada s'afegeix el tomàquet triturat, una mica de sal i una cullerada de postres de sucre. Es sofregeix durant uns 15 minuts més.



S'afegeix la tonyina i l'ou tallat a trossets, i es barreja bé.


Quan les patates estan fredes es pelen i s'aixafen amb una forquilla afegint una mica d'oli. Un cop estan totes les patates en forma de puré es fa una massa i es posa sobre del drap de cotó una mica humit.


Es va amassant i aixafant fins a obtenir una capa de patata de 1,5 - 2 cm de gruix.


Al mig s'hi escampa el tomàquet amb la tonyina i l'ou, fent una línia sense arribar als extrems. Reservar una mica del tomàquet per a la guarnició.


Senrotlla la patata amb l'ajuda del drap de tal manera que quedi el tomàquet a dins. Es passa a un plat gran o safata per servir-ho intentant que la part més lletja quedi a sota.


Es fa la guarnició per sobre, en aquest cas les 4 barres, però podeu fer el que volgueu (queda bé amb pebrot escalivat també).


Es talla i ja es pot servir i menjar.



Couscous amb pollastre curry i verdures

Una recepta típica del Marroc, aprofitant que fa poc hi vam estar de viatge, que bonic... s'hi ha de tornar però aquest cop al desert.

Ingredients:
  • 1 ceba
  • 1 pebrot
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • mig got de cervesa
  • curry
  • 500 g de couscous (el del Mercadona s'enganxa molt, millor comprar una altra marca)
  • 300 g de petxuga de pollastre
  • oli

Procediment:

Es tallen les verduretes a tires.



Es posa una paella al foc i quan l'oli està calent es posen les verdures i es posa a foc mig uns 10 minuts, sense que s'estovin les verdures.



Es posa una mica de curry, sense passar-se perquè sinó tindrà molt gust. S'hi afegeix el mig vas de cervesa i es deixa durant uns 5 minuts amb el foc al mínim per a que s'evapori el líquid (no tot, sinó el cous cous quedarà molt ressec).


Es sala el pollastre i es fregeix en una altra paella amb una mica d'oli. Quan està cuit s'afegeix a les verduretes.


Mentrestant es cou el couscous segons les instruccions del paquet. S'escorre i s'afegeix a les verduretes i el pollastre.


Es remena bé i ja es pot servir.

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?