diumenge, 2 de maig del 2010

Negre amb camisa

De moment vaig aguantant a fer com a mínim una entrada al blog per setmana. Aquesta recepta la vaig fer per cap d'any, però com que està tant bona no puc deixar de publicar-la.

És un postre vienès, un sufflé de xocolata (negre) amb una cobertura de nata líquida (camisa).

Ingredients:
Pel negre:
  • 225 g de xocolata fondant
  • 2,5 mL de cafè instantani
  • 2 culleradetes de Grand Marnier (o ron, o cointreau...)
  • 6 ous grans
  • 175 g de sucre
  • 175 g de mantega
  • una mica de sal
Per la camisa:
  • 150 mL de nata líquida
  • 30 mL de Jerez (o vi de d'Oporto) 
Procediment:
Es trenca la xocolata en un bol per anar al foc, s'hi afegeix el cafè instantani disolt en 3 cullerades d'aigua calenta i el Grand Marnier. Es posa el bol al bany maria fins que es desfaci la xocolata (també es pot fer al microones a potència mitja i vigilant que no es cremi). Es reserva la xocolata.


Es baten els rovells amb el sucre i la mantega fins que quedin cremoses.


S'hi afegeix la xocolata i s'espera a que es refredi. Mentrestant es monten les clares a punt de neu amb la sal.


S'afegeixen a la barreja sense batre, sinó que fent moviments suaus.


Untar un motlle o bol alt d'uns 1,7 L que pugui anar al foc. Tapar amb paper d'alumini que toqui la superfície de la barreja, ben ajustat. Posar el motlle al bany Maria de manera que l'aigua arribi a la meitat de l'altura del bol. Tapar el bol amb una tapa i deixar coure durant 1h 30 minuts afegint aigua quan sigui necessari.

Treure'l del bany Maria i deixar-lo refredar.Desenmotllar-lo i posar-lo a una safata per servir.


Batre una mica la nata sense montar-la del tot i afegir el Jerez o el Oporto i posar-li per sobre del soufflé de xocolata.


Si es vol es pot servir una jerreta amb la nata que sobri per si algú se'n vol afegir més. I ja es pot menjar!

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Je je je... quina cara de xocoaddicta que fas!!! Genial, no m'estranya, perquè té una pinta sensacional!!!

Roser ha dit...

El negrito està bonissim!!!!!!!!!!!

La cuina vermella ha dit...

Nena, tinc 'antojo'!!! Enhorabona, és genial el teu negrito.

mercè ha dit...

OSTRESSSSSSSS! SE M'HAVIA PASSAT AQUESTA RECEPTA! renoi quina pinta, i per la teva carona de satisfacció hom diria que estava d'allò més bo!(en podries dur a la classe del dia 19????je,je...a reveure Marta!

Unknown ha dit...

GRÀCIES a totes!

Gemma: la cara és de que estava boníssim, però he de dir que no sóc massa xocoadicta...

Roser: i tant que està boníssim, ja saps que el vaig treure de la recepta que feies tu fa molt de temps.

Txell: Jo només de mirar les fotos ja em ve l'antojo!

Mercè, clar que et puc portar a classe, encara he d'anar a buscar el carnet del Bonpreu, però no crec que hi hagi problema, quan el tingui t'aviso!

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?