Ja sé que són bunyols de Quaresma, però encara que no estiguem a Quaresma m’ha vingut de gust fer-los. Aquests bunyols no haguessin estat possibles sense l’ajuda de la Juana fent de co-xef, que encara que digui que no sap cuinar ho va portar molt bé. Un bon entrenament per a tornar al gimnás després d’unes quantes setmanes de repòs obligat.
Prou rollo i comencem amb la recepta:
Ingredients:
Per la crema pastissera (FONT: llepadits):
- 500mL de llet
- 4 rovells d’ou
- 100g de sucre
- 40g de maizena
- 1 branca de canyella
- Pell de mitja llimona
- Pell de mitja taronja
- 1/4 de beina de vainilla
Per als bunyols (FONT: Mireia Carbó):
- 125mL de llet
- 75g de farina
- 60g de mantega
- 3 ous mitjans
- una mica de sal
Procediment:
Farem primer la crema per tal de tenir temps que es refredi una mica.
S’escalfa la llet (excepte 1/4 de got que el reservem) amb el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja, la canyella i la vainilla.
Quan bulli, es treu del foc i es deixa refredar una mica. Es cola la llet per treure les pells i canyella.
Es barreja la llet que hem reservat al principi amb la maizena, i un cop disolta, s’hi afegeixen els rovells. S’afegeix a la llet ja tèbia i es torna a posar al foc.
No es para de remenar fins que torni a bullir que es treu del foc. Deixarem que refredi per a farcir els bunyols.
Ara comencem a preparar la massa pels bunyols.
Es barreja la llet amb la mantega i la mica de sal en un pot i es posa al foc fins que bulli la llet i es desfaci la mantega.
Amb el pot al foc, es va tirant la farina a poc a poc i es va remenant, fins que tinguem una bola de massa que es separa de les parets del pot.
Es treu del foc i s'hi tiren els ous (d'un en un i remenant).
Ara ja esta llesta la massa. Es fan boletes de massa amb l’ajuda de dues culleres i es van fregint en oli molt calent (millor posar-ho en un cassó), si hi ha prou oli es giren sols quan estan cuits.
Quan estan daurats es treuen del foc i se’ls tira sucre per sobre. Es farceixen de crema amb l’ajuda d’una xeringa, o una màniga pastissera.
I ara ja es poden menjar. Un bon aperitiu després d’haver fet exercici, ja que la finestra metabòlica està oberta i assimilem millor els nutrients.
BON PROFIT!
4 comentaris:
Genial, ja s'acosta la quaresma i l'època dels bunyols... farcits de crema és com m'agraden més ;)
Us han quedat genials!
Hola Marta!
et deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir tots els blocs de cuina escrits en català.
Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust.
I quins bunyols més bons, "injectats" de crema!!! ;-)
Salut!
Déu meu, quins bunyols!!!!! T'han quedat preciosos!!!
Petonets
ei Marta!, ara he recorregut la meva llista de blocs i he vist els teus bunyolets preciosos farcits de crema, com sempre amb unes fotos del procés molt ilustratives!. Què tal et va tot?... Jo fa molt temps que no vaig a cap classe, potser tú sí. Espero tot et vagi molt bé, estudis, feina, cuina, vacances...Una abraçada guapa!
Publica un comentari a l'entrada