Diu la dita al febrer, abriga't bé, i això em fa pensar que la mare ha fet escudella, que és un plat ben energètic per entrar en calor. Aquí us deixo una recepta dels clàssics de la mare.
- 100 g de mongetes seques
- 150 g cigrons secs
- 1 os de vedella que tingui tendrum (del genoll)
- 1 os salat de porc
- 1 trosset de butifarra negra de l'estreta (sense lactosa)
- 1 tros d'api
- 1 fulla de col
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 patata vermella petita
- 150 g d'arròs
- 150 g fideus del núm. 4
Preparació:
Es posen les mongetes i els cigrons en remull durant unes 4 hores.
Es tallen les verdures en juliana. Es posen les verdures, les llegums i els ossos a l'olla i s'hi afegeixen aproximadament 2,5 litres d'aigua.
Es deixar bullir a foc mitjà durant 1 hora.
Ara toca bullir la pasta. Recomano que apartem els ossos per tal de que la pasta bulli més fàcilment. Hi tirem primer l'arròs, remenem i deixem que bullin uns 8 o 9 minuts, afegim els fideus i la butifarra tallada a trossets petits, i que bulli uns 9 minuts més. A l'ultim moment afegim els ossos per tal de que no estiguin freds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada