diumenge, 8 de novembre del 2009

Pastís ràpid de poma

No se si encara us enrecordareu d'aquest blog, ja que la última entrada que hi ha (abans que aquesta) és del dia 1 d'abril d'aquest any. El que passa és que quan entres a la rutina de no actualitzar el blog, cada dia et fa més mandra i comences a pensar que ja ho faràs demà i al final passen 7 mesos sense actualitzar.

Avui faré un pastís de poma que és molt fàcil de fer, i queda boníssim. La recepta és del llibre "La cuina d'avui" de la Glòria Baliu de Kirchner, més aviat és la cuina d'ahir ja que és de l'any 1971, i els fulls estan tots desenganxats, però la recepta està boníssima.

Ingredients:
  • 2 pomes grosses.
  • 4 ous
  • 200 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 200 g de mantega
  • una mica més de sucre
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • un rajolí de ron blanc
Procediment:

Es fon la mantega en un bol al microones a baixa potència. S'hi afegeix el sucre i es barreja fins que quedi una massa homogènia. Posteriorment s'afegeix la farina, el llevat i els ous sense batre.



Un cop tenim una massa ben homogènia s'unta amb mantega un motlle pel forn i s'hi afegeix la massa que hem preparat (jo faig servir una corona, però pot ser rodó o quadrat o la forma que li vulgueu donar, penseu que la massa puja i ha de quedar com a mínim un dit sense massa per a que no sobrexeixi quan el posem al forn).

Es pelen les pomes, es tallen a quarts i es treu el cor. Cadascún dels quarts es talla a làmines finetes que es van disposant a sobre del pastís una sobre de l'altre. Es posa al forn suau uns 20 minuts o fins que el punxem i no surti massa crua.



Es treu un moment del forn, i s'empolsa amb una mica de sucre i s'hi tira un raig de ron per mullar el sucre. Es torna a a posar al forn a gratinar durant 2 minuts, vigilant molt bé que no es cremi.



Es deixa refredar i ja es pot menjar.

Jo l'acostumo a fer a casa meva que tenim forn de gas que encara que és més complicat de regular que l'elèctic queda boníssim, però algun cop que l'he fet en forn elètric no queda tan bo.

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Després d'aquestes llargues vacances blocaires, espero que tornis amb molta empenta!.

Per començar, un pastís de poma, un clàssic de tota la vida, boníssim!.

Gemma ha dit...

M'encanten els pastissos de poma, has tornat amb la millor proposta possible!

Txaro ha dit...

ooooh! quina bona pìnta!!! vull anar a casa vostra a menjar tots els plats d'aquest blog!!!! jajajaja. una abraçada martaaaaa!

txaro

Núria ha dit...

Veig que has tornat amb empenta, continua així, per cert, ahir vaig fer aquest pastís, ja no en queda, està boníssim, jo li vaig posar chinchon pq no tenia rom. Molt bo.
Ptns!!!

Núria

la helen ha dit...

martaaaaaaa l'estic feeeeeeent! he passat de plonge a aprenent de cuina! de mica en mica s'omple la pica!!!!!

Potser també t'interessa:

Related Posts with Thumbnails

Què t'ha semblat aquest post?