Ingredients:
- 3 porros
- 300 g de gambes congelades
- 200 g de formatge per untar
- 4 làmines de pasta filo
- 75 g de mantega clarificada
- oli
- sal
- pebre
Procediment:
Es tallen els porros a trossets petits i es sofregeixen fins que quedin una mica daurats.
S’hi afegeixen les gambes tallades a trossets i es sofregeixen durant 5 minuts. Es salpebra el preparat i s’hi afegeix el formatge per untar i s’homogeneïtza bé.
Es clarifica la mantega. Per fer-ho cal desfer la mantega i deixar-la refredar. Un cop freda es formarà a dalt una capa de color blanc (la lactosa) que s’ha d’eliminar ja que al forn es cremaria. Ens quedarem amb la part groga que és pròpiament el greix de la mantega.
S’agafa una de les làmines de filo i es pinta amb la mantega clarificada amb l’ajuda d’un pinzell.
S’afegeix una altra làmina de filo a sobre i es torna a pintar. Es repeteix el procés fins a tenir 4 làmines de filo. S’hi afegeix el preparat al mig i de forma allargada.
S’enrotlla i es pleguen les puntes. Es pinta amb oli per fora i es cou 15 minuts a 180ºC (fins que quedi daurat per sobre).
Es talla i ja es pot servir i menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada