per la fondue:
- 250 g Emmental Suís
- 250 g Gruyere
- 1/2 got vi blanc
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de kirch
- 1 culleradeta de maizena
- pa normal
- pa de ceba
- pa d'olives
- 250 g de xampinyons
- raïm embolicat amb pernil salat
Es tallen els xampinyons a lamines i es couen a la paella amb una mica d'oli i es reserven.
Es rallen els formatges i es barregen.
S'unta tota l'olla de la fondue amb un all tallat per la meitat.
S'hi afegeix el formatge i una mica de vi i es posa a foc lent.
Es va remenant amb un estri de fusta en forma de vuit (molt important la forma i no deixar de remenar, sinó es tallarà la fondue).
Es va afegint vi a poc a poc mentre es remena. Quan tot el formatge està desfet i lligat amb tot el vi, s'hi afegeix el kirch i la maizena barrejat prèviament.
Es continua remenant fins que estigui tot lligat i ja es pot servir a taula.
Es posa sobre del fogonet encès i a sucar pa.
Al final de tot per escurar totes les restes de formatge es tiren els xampinyons dins la olla de la fondue i es punxen directament de dins l'olla
Es rallen els formatges i es barregen.
L'Anna: la ralladora oficial de formatge (1 kg ella sola!!!)
S'unta tota l'olla de la fondue amb un all tallat per la meitat.
S'hi afegeix el formatge i una mica de vi i es posa a foc lent.
Es va remenant amb un estri de fusta en forma de vuit (molt important la forma i no deixar de remenar, sinó es tallarà la fondue).
Es va afegint vi a poc a poc mentre es remena. Quan tot el formatge està desfet i lligat amb tot el vi, s'hi afegeix el kirch i la maizena barrejat prèviament.
Es continua remenant fins que estigui tot lligat i ja es pot servir a taula.
Es posa sobre del fogonet encès i a sucar pa.
Al final de tot per escurar totes les restes de formatge es tiren els xampinyons dins la olla de la fondue i es punxen directament de dins l'olla
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada