Ingredients:
Per la pasta:
- 3 ous
- 450 g de farina
- 1/2 got d'aigua tèbia
- una mica de sal
- 2 cullerades d'oli
- 50 g alfàbrega fresca
- 4 cullerades de pinyons
- 3 alls
- 115 g de parmesà
- 150 ml d'oli
- sal
Per fer la pasta es tamiza la farina perquè agafi volum.
Es fa un forat al mig i si tiren els ous
Es baten els ous dins de la farina i s'afegeix una mica de sal i l'oli.
Es barreja la massa i si no lliga s'hi va afegint aigua tèbia. S'ha d'amassar com a mínim 15 min perquè quedi tota homogènia.
Es tapa amb paper film i es deixa reposar entre 30 minuts i 1 hora.
Mentrestant es fa la salsa pesto. Es piquen els pinyons amb l'alfabrega i els alls.
S'hi afegeix el parmesà i una mica d'oli (no tot) i es barreja. Queda un pesto concentrat. Jo en vaig agafar una mica i hi vaig afegir més oli fins que quedés més lleuger de gust, i aquest és el que vaig utilitzar per la pasta.
La resta el vaig congelar en un tupper pla forrat amb paper film i quan en necessites en trenques un tros amb el ganivet, el poses una mica a la paella amb la pasta i hi afegeixes oli al gust.
Un cop fet el pesto continuem amb la massa de la pasta fresca. Es fan boles de uns 100 g i una de més petita. La petita s'utilitza per netejar una mica la màquina sobretot si fa temps que no s'ha fet servir. Un cop neta es fa passar una bola de pasta amb la màxima obertura, i es va doblegant i afegint farina.
Cada cop anem fent la obertura més estreta, jo em vaig quedar amb el nº 3. Cal tenir en compte que la massa s'ha de passar per la màquina unes 10 vegades.
Un cop estirada tota la massa es talla amb l'estri de fer espaguettis i es recull en un bol.
Es posa aigua amb sal al foc i quan bull s'hi tira la pasta i es remena suaument. Es deixa uns 4 minuts i s'escorre. Es serveix i es posa el pesto per damunt. I aquí teniu una pasta fresca boníssima.
8 comentaris:
¡Cuanto te tiene que gustar la cocina! para hacer hasta la pasta...con el stres que vamos siempre, es de admirar, que esté todo echo artesanalmente. Besos.
Buen regalo, no te quejarás.
Imagino la pasra recien hecha deliciosa.
esa pastera!!!
Bueno, esto ya es de super-ultra-crack! mham!
Hola, una receta deliciosa, un buen regalo.
Saludos!!!
Que chulada Marta, es genial la paciencia que tienes para hacer la pasta.
Un besazo.
Margot
Ah! disculpa por no saludarte antes, no habia visto la foto, y creia que eras ya una vieja conocida, je je.
ualaaa que currat! això si que es un blog i no el nostre! jajaja la mariaxo i l'adri son mes perrosssss, no foten re!!! jajaja si si un dia et demanaré la màquina de fer espaguetis eh! un petuneeet
ei Marta! Gràcies per passar pel meu blog...ei que ens queda pendents l'intercanvi de llavors...jo tinc pebrot, tomàquets, cogombres, pastanagues, alfàbrega, rabes, críexens, enciams, espinacs i aromàtiques. Envia'm un mail i quedem!
Ah! El divendres vaig estrenar la màquina de fer pasta com la que tu tens i vaig seguir les teves instruccions! Boníssima!!
Publica un comentari a l'entrada