Ingredients:
- 3 llaunes de tonyina
- 2 ous durs
- 7 patates mitjanes
- 1 pot de tomaquet triturat
- 1 ceba
- 1 porro
- sucre
- sal
- oli
- 1 drap de cotó
Es punxen les patates i es posen al microones entre 10 i 15 minuts a potència màxima (o es poden bullir amb pell). Quan hagi passat el temps es punxen amb un punxó i si està tou ja està cuit, sinó posem 5 minuts més. Es deixen refredar les patates i mentrestant es va fent el sofregit amb la ceba i el porro picats, a foc lent durant uns 20 minuts.
Quan la ceba està daurada s'afegeix el tomàquet triturat, una mica de sal i una cullerada de postres de sucre. Es sofregeix durant uns 15 minuts més.
S'afegeix la tonyina i l'ou tallat a trossets, i es barreja bé.
Quan les patates estan fredes es pelen i s'aixafen amb una forquilla afegint una mica d'oli. Un cop estan totes les patates en forma de puré es fa una massa i es posa sobre del drap de cotó una mica humit.
Es va amassant i aixafant fins a obtenir una capa de patata de 1,5 - 2 cm de gruix.
Al mig s'hi escampa el tomàquet amb la tonyina i l'ou, fent una línia sense arribar als extrems. Reservar una mica del tomàquet per a la guarnició.
Senrotlla la patata amb l'ajuda del drap de tal manera que quedi el tomàquet a dins. Es passa a un plat gran o safata per servir-ho intentant que la part més lletja quedi a sota.
Es fa la guarnició per sobre, en aquest cas les 4 barres, però podeu fer el que volgueu (queda bé amb pebrot escalivat també).
Es talla i ja es pot servir i menjar.
2 comentaris:
Hola guapa!!!
M'he quedat impressionada amb el teu meva blog, quina enveja!!!
Se'm fa la boca aigua només de veure els plats, ara a veure si la mireia s'anima i em cuina jajajaja
¡¡Que rico este plato ¡¡ y el reportaje de fotos es estupendo.
Besos. Ana
Publica un comentari a l'entrada