Ingredients (contar uns 100 g de carn per persona si no és plat únic):
- Rellomillo
- Bistec
- Pit de pollastre
- Salsitxetes
- Frankfurets
- Dàtils enrotllats amb bacó
- xoriçets
- 1 carbassó
- 1 esberginia
- 1 pebrot vermell
- 2 pastanagues
- unes quantes cebes minis
- salses de fondue (roquefort, de iogurt, rosa amb curry, guacamole, ceba caramelitzada, sofregit amb ou i sofregit picant)
- Oli d'oliva 0,4º
Es tallen totes les carns a daus i les verdures a tires (no molt primes sinó es trencaran dins la fondue).
S'omple la cassola de la fondue amb oli (unes 3/4 parts) i es posa al foc, controlant que no es cremi.
Quan creiem que està prou calent es tira una verdura a dins i si fa bombolles és que ja està calent.
Es treu del foc i es porta a taula amb molt de compte.
Es posa a sobre del fogonet que ja està ple d'alcohol fins a la reixeta i s'encén l'alcohol.
S'omple la cassola de la fondue amb oli (unes 3/4 parts) i es posa al foc, controlant que no es cremi.
Quan creiem que està prou calent es tira una verdura a dins i si fa bombolles és que ja està calent.
Es treu del foc i es porta a taula amb molt de compte.
Es posa a sobre del fogonet que ja està ple d'alcohol fins a la reixeta i s'encén l'alcohol.
Ja es pot començar a coure la carn.
Diu la llegenda que si a un caballer li cau un tros de carn a dins ha de pagar una ronda de vi a la resta dels comensals, i si a qui li cau és una dama hauran de fer-li un petó al seu caballer. En el nostre cas com que no hi havia caballers ens vam dedicar a menjar carn i verduretes.
Diu la llegenda que si a un caballer li cau un tros de carn a dins ha de pagar una ronda de vi a la resta dels comensals, i si a qui li cau és una dama hauran de fer-li un petó al seu caballer. En el nostre cas com que no hi havia caballers ens vam dedicar a menjar carn i verduretes.
2 comentaris:
Marta, ho sento però no me'n puc estar! La "petxuga" és el pit de pollastre, en català.
M'agrada tot el que fas! Una abraçada.
Gràcies Manela, tens raó! Ja ho he reactificat!
Gràcies per seguir el meu blog!
Publica un comentari a l'entrada